image

Windows camouflage voor anoniem surfen in internetcafé

maandag 18 juni 2012, 13:52 door Redactie, 4 reacties

Het anonieme besturingssysteem Tails heeft een nieuwe versie uitgebracht die voorzien is van 'Windows camouflage' om anoniem in internetcafés en andere openbare plekken te internetten. Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een cd, dvd of USB-stick is te gebruiken. Het is op Debian gebaseerd en bevat allerlei tools om anoniem te kunnen internetten, zoals Tor en Pidgin met benodigde plug-ins en verschillende cryptografische en encryptietools.

De standaard user interface is volgens de ontwikkelaars voor de meeste gebruikers onbekend, wat 'ongewenste aandacht' bij gebruik in openbare plekken kan opleveren. "Deze optie doet Tails meer op Windows XP lijken om niet op te vallen."

Daarnaast is de optie 'Unsafe Web Browser' toegevoegd. Hierbij wordt het verkeer niet via Tor gerouteerd, wat standaard wel gebeurt. Dit is bedoeld voor gebruik in bibliotheken, internetcafés en andere openbare plekken. Tails 0.12 (768MB) groot, is via deze pagina te downloaden.

Reacties (4)
18-06-2012, 16:13 door tweaktubbie
Jammer alleen dat meeste openbare surfplekken usb/drives hebben disabled.
18-06-2012, 20:53 door Anoniem
Geweldig, maar waar is de source te downloaden? Vetrouwen is belangrijk, juist hier.
Die Windows-camo klinkt wel grappig, maar er zijn gelukkig andere handige livecd's.
19-06-2012, 10:12 door dutchfish
@anoniem

google search tails debian, first hit.

https://tails.boum.org/download/index.en.html

sources:

git clone git://git.immerda.ch/amnesia.git

cheers
19-06-2012, 12:15 door Anoniem
Ik vind dit niet (alleen) handig om onopvallend te zijn maar zeker ook gebruikers veilig(er) te laten surfen in een 'vertrouwde omgeving' in plaats van dat 'enge' Linux.

Rednas
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.