image

Criminelen stelen 11 miljoen dollar via internetbankieren

woensdag 27 april 2011, 13:58 door Redactie, 2 reacties

Het afgelopen jaar hebben criminelen bij zeker twintig Amerikaanse bedrijven 11 miljoen dollar via internetbankieren gestolen, zo waarschuwt de FBI. Het geld van de rekeningen werd naar Chinese handelsmaatschappijen in de buurt van de Russische grens overgemaakt. Volgens de opsporingsdienst zijn met name kleine en middelgrote bedrijven en publieke instellingen het doelwit geworden.

De aanvallers stuurden de slachtoffers phishingberichten of lieten die kwaadaardige websites bezoeken. Het ging dan met name om personen binnen de organisatie die transacties konden goedkeuren. Was het systeem eenmaal geïnfecteerd, dan werden de inloggegevens gekaapt. Onder andere door het slachtoffer naar een andere website door te sturen en te laten geloven dat de officiële banksite wegens onderhoud offline was.

In totaal probeerden de criminelen 20 miljoen dollar te stelen, elf miljoen dollar werd daadwerkelijk naar de Chinese handelsmaatschappijen overgemaakt.

Reacties (2)
27-04-2011, 14:02 door Syzygy
o ja de administratiekosten bij de bank gaat iets omhoog en ze moeten 1000 fte ontslaan wegens bezuiniging (er moet namelijk even een gaatje gedicht worden)
28-04-2011, 07:56 door Anoniem
Netjes hoor. luitjes hebben goed werk geleverd.
11 miljoen. Ghehehe...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.