image

Criminele familie ontvoerde zoon Kaspersky

vrijdag 29 april 2011, 10:09 door Redactie, 9 reacties

Een Moskouse familie met een crimineel verleden zat achter de ontvoering van Ivan Kaspersky, zoon van Eugene Kaspersky en oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf. Vorige week werd Ivan in de buurt van zijn werk ontvoerd. Geruchten gingen dat de daders sociale netwerksites hadden gebruikt om informatie over de jongen te verzamelen.

In een verklaring bevestigt Kaspersky Lab dat Ivan zijn thuis- en werkadres op de VKontakte sociale netwerksite had geplaatst, de Russische tegenhanger van Facebook. Volgens het anti-virusbedrijf laat dit incident zien dat het plaatsen van persoonlijke informatie op publieke bronnen tot onvoorziene gevolgen kan leiden. "Helaas zijn er wereldwijd vele gevallen waarbij criminelen informatie afkomstig van sociale netwerksites voor hun eigen doeleinden hebben gebruikt."

Gebruikers moeten dan ook zo discreet mogelijk met dit soort websites omgaan en niet zomaar persoonlijke informatie online zetten, aldus de verklaring van de virusbestrijder. Verder klopt het verhaal dat Eugene Kaspersky de Russische inlichtingendienst FSB benaderde voor hun "hulp en bescherming".

Losgeld
Hoeveel losgeld de criminelen eisten laat het bedrijf niet weten. Er zou in ieder geval geen losgeld zijn betaald. De criminele familie die waarschijnlijk achter de ontvoering zit, zou geen banden met cybercriminelen hebben. Om herhaling te voorkomen worden de kinderen van Kaspersky nu permanent door bodyguards bewaakt.

Reacties (9)
29-04-2011, 10:36 door Syzygy
Een Moskouse familie met een crimineel verleden

Ja ik had al een vermoeden dat het niet de Paus was !!
29-04-2011, 11:14 door Anoniem

Ja ik had al een vermoeden dat het niet de Paus was !!

Flauwe grap...
dan waren ze mogelijk misbruikt...
/Flauwe grap...
29-04-2011, 11:37 door Syzygy
Door Anoniem:

Ja ik had al een vermoeden dat het niet de Paus was !!

Flauwe grap...
dan waren ze mogelijk misbruikt...
/Flauwe grap...

Ja en nog zonder condoom ook !!
29-04-2011, 12:21 door Anoniem
Hoeveel naïeve sukkels zullen dit jaar weer open en bloot op sociale netwerksites over hun aanstaande vakantie pochen?
29-04-2011, 17:36 door Anoniem
Hoeveel naïeve sukkels zullen weer kinderen van bepaalde gasten die banden hebben met de KGB ontvoeren? :)
29-04-2011, 18:27 door Anoniem
Er is geen losgeld betaald..
En niets over arrestaties.
Dus een typisch gevalletje russisch snelrecht? :P
29-04-2011, 18:51 door Anoniem
Door Anoniem: Hoeveel naïeve sukkels zullen dit jaar weer open en bloot op sociale netwerksites over hun aanstaande vakantie pochen?

En hoeveel naïeve sukkels zullen open en bloot inbreken bij deze pochers waar ze uiteindelijk, zittend in het donker op de bank, het beoogde slachtoffer vinden, trillend van opwinding en met een zeer sinister toon zegt.. "I've been expecting you" en daarna een bijl in hun schedel zet?

Klinkt als een zeer interessant verhaal voor een film.. Social Serial Killer!
29-04-2011, 21:06 door Anoniem
Toch wel een beetje dom voor een zoon van een bekende pc-virusbestrijder.Heeft zn Pa hem niet voorgelicht over de gevaren van internet en sociale websites in het bijzonder? Schijnbaar niet.
02-05-2011, 09:47 door Anoniem
Laten we niet vergeten dat het basis-probleem natuurlijk de loslopende criminele familie is, niet de sociale netwerksite.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.