Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Grootste database antivirus definities

20-06-2012, 12:32 door Anoniem, 4 reacties
Hoi

Welke firma is in het bezit van het meeste antivirus definities ?
Ik heb hier al meerder malen op gelet maar zou ook eens andere meningen willen horen ...

Het lijkt mij data deze van panda toch aanzienlijk is als ik hun teller mag geloven tenminste...
http://www.cloudantivirus.com/en/threat-information/

Meestal als ik rapporten lees van beveiligingsfirma's dan zie ik dat de getallen liggen van een paar miljoen definities tot 40 miljoen (of wat meer maar herinner ik mij niet juist)

Deze van panda stond begin vorig jaar op 185.000.000 als ik het goed voorheb...
Niet dat ik ervan uitga dat zij ook de beste virusscanner hebben, het gaat mij louter om het aantal definities...

Vriendelijke groeten
4M8B
Reacties (4)
20-06-2012, 19:38 door Anoniem
+++ Ik heb na het posten gezien dat de panda teller helemaal niet is wat ik ervan gemaakt heb wat nogal dom is ... Het zijn het aantal gescande bestanden door hun servers, zowel slecht als goede... ___

Zou toch nog altijd willen weten wie de grootste database heeft met definities, welke samenhangen of -werken en hoeveel deze zouden tellen dan ?

Iemand een idee ??
20-06-2012, 21:17 door _____
Het aantal definities zegt maar weinig op zich. Veel AV bedrijven voegen familiegebonden definities samen. D.w.z. dat malware welke dezelfde signatures/kenmerken of mutaties/aanpassingen zijn samengevoegd tot detecteerbare families. Wanneer bijvoorbeeld 1000 varianten kunnen worden herkent door één definitie die de familie herkent dan scheelt dat in de grootte van de AV database. Een scanner met 10 miljoen definities is dus niet altijd beter dan één met "maar" 5 miljoen.
Het is overigens de verwachting dat aan het einde van dit jaar het aantal UNIEKE malware exemplaren, dus ook spyware enz., boven de 100 miljoen zal komen!
21-06-2012, 00:47 door Anoniem
Dat is inderdaad best nogal wat ja. Over die families had ik nog nooit nagedacht eigenlijk. Waarvoor deze zo dikwijls dezelfde voorvoegsels hebben vond ik al zo gek, maar nu je het zegt vat ik hem wel.
Bedankt voor de reactie....
21-06-2012, 14:05 door K800i
Virusdefinities zeggen inderdaad niet zo veel. Deze Kaspersky pagina geeft wel een mooi overzicht van nieuwe malware: http://www.kaspersky.com/viruswatch3
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.