Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

truecrypt en cleaning tool

20-06-2012, 16:40 door Anoniem, 3 reacties
Beste, forum

Ik maak nu al een tijdje gebruik van het programma Truecrypt een gratis encryptie programma en ben er tot nu toe erg tevreden over.
Nu heb ik gisteren mijn pc opnieuw geïnstalleerd en ben ik vandaag begonnen met en encrypten van mijn hardeschijf.
Nu heb ik alleen een vraag maakt het uit dat ik tussen het encrypten door gebruik maak van een cleaner tool zoals bijv. ccleaner en evidence eliminator ?
En heeft dit enige invloed op de encryptie niet dat er dadelijk een gat zit in de encryptie en het nog mogelijk is om door de beveiliging te komen ?

het zit namelijk zo je jan truecrypt pauzeren omdat volledige encryptie namelijk bij mij 3 hele dagen duurt nu heb dus tussen de pauze gebruik gemaakt van ccleaner en evidence eliminator heeft dit enige invloed op de encryptie ?

M.V.G

Nutn
Reacties (3)
20-06-2012, 17:33 door SirDice
Door Anoniem: het zit namelijk zo je jan truecrypt pauzeren omdat volledige encryptie namelijk bij mij 3 hele dagen duurt nu heb dus tussen de pauze gebruik gemaakt van ccleaner en evidence eliminator heeft dit enige invloed op de encryptie ?
Nee hoor, het gaat gewoon weer verder waar 't gebleven was.
20-06-2012, 21:32 door _____
Volgens mij kun je zonder bezwaar onderbreken. Maar heb je alle schijfruimte nodig? Je kan ook veel sneller een aantal containers maken als dit een alternatief voor je is tenminste.
20-06-2012, 22:57 door Whoops
Door Anoniem: Nu heb ik alleen een vraag maakt het uit dat ik tussen het encrypten door gebruik maak van een cleaner tool zoals bijv. ccleaner en evidence eliminator?
Nee.

Door Anoniem: En heeft dit enige invloed op de encryptie niet dat er dadelijk een gat zit in de encryptie en het nog mogelijk is om door de beveiliging te komen ?
Nee, vanaf het moment dat TrueCrypt is geïnstalleerd wordt alles versleuteld naar de HD geschreven.
Onafhankelijk van de status van het versleutelproces zijn de "nieuw geschreven sectoren" altijd versleuteld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.