image

Google vergiftigd met dood Osama Bin Laden

maandag 2 mei 2011, 10:58 door Redactie, 4 reacties

Cybercriminelen hebben de zoekresultaten van Google "vergiftigd", waardoor gebruikers die foto's van de omgebrachte terroristenleider zoeken, naar websites worden doorgestuurd die nep-virusscanners proberen te installeren. Wie zoekt op de term "osama bin laden body", krijgt afbeeldingen die weer naar verschillende .cz.cc websites leiden. Deze pagina's proberen de “Best Antivirus 2011” scareware te installeren.

Ook tijdens het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton verschenen er tal van vergiftigde zoekresultaten. Volgens Fabio Assolini van Kaspersky Lab waren de 'bad guys' er dit keer erg snel bij.

VLC plugin
Inmiddels zijn er ook verschillende andere kwaadaardige websites verschenen waarop het nieuws van de dood van Bin Laden wordt gebracht, inclusief foto's. De websites tonen daarnaast een zwart vlak waar een video te zien zou moeten zijn. De bezoeker zou echter een vereiste VLC plugin missen. Het aangeboden XvidSetup.exe bestand is echter de bekende adware tool genaamd "Hotbar".

Reacties (4)
02-05-2011, 11:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-05-2011, 11:13 door Anoniem
Google moet VirusTotal.com overnemen, en heel het WWW scannen op virussen/wormen etc.
Maja zo ver zal het vast niet komen xD
02-05-2011, 11:40 door Anoniem
Kheb ook even gezocht, geen gekke resultaten tegengekomen. Mogelijk dat Google druk bezig is (geweest) om de Google bombs tegen te gaan.
02-05-2011, 14:20 door Wim ten Brink
En daarnaast doen diverse nieuwssites melding van de dood van Obama Bin Laden...
Volgens mij hebben die malware-auteurs deze aanval al heel lang van tevoren voorbereid zodat ze hem snel toe konden passen voor dit soort gevallen. Sowieso zullen ze wel het een en ander opgezet hebben om ieder "hot newsitem" te kunnen vergiftigen. Niets bijzonders, eigenlijk. Wel vervelend...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.