image

Skimmers grootste angst Nederlanders

woensdag 4 mei 2011, 10:26 door Redactie, 4 reacties

Misbruik van bankpassen is de grootste zorg van Nederlanders, aldus onderzoek door Unisys. Al jaren maakt de Nederlandse consument zich zorgen over pasfraude en identiteitsdiefstal. Ook de resultaten van het meest recente onderzoek tonen dat aan. Een kwart van de respondenten zegt serieus bezorgd te zijn over ongeautoriseerd toegang of misbruik van hun persoonlijke gegevens of bankpassen.

71 Procent van de respondenten is enigszins tot zeer bezorgd over de mogelijkheid dat anderen toegang tot bankpasgegevens krijgen, waarbij 24 procent van de respondenten extreem bezorgd is. Als het gaat over identiteitsdiefstal, zegt 73 procent zich zorgen te maken, waarvan 24 procent zich extreme zorgen maakt.

Beide onderwerpen scoren lager dan een half jaar geleden, wat aangeeft dat de Nederlandse consument zich veiliger voelt dan in de herfst van 2010. Ook bij andere onderwerpen, zoals persoonlijke, nationale en internetveiligheid, maken Nederlanders zich minder zorgen. De totale score van 64, op een schaal van 300, is zelfs het laagst in vier jaar. Nederland scoort ook het laagst van de twaalf onderzochte landen.

Reacties (4)
04-05-2011, 10:33 door Preddie
Nederlandse consument zich veiliger voelt dan in de herfst van 2010

wat wordt hier nu mee gezegd ? dat men denkt dat hij of zij veiliger is of is dit een teken dat men zich minder bewust wordt van de risico's in het dagelijkse leven ....


Ook bij andere onderwerpen, zoals persoonlijke, nationale en internetveiligheid, maken Nederlanders zich minder zorgen.

En terecht lijkt me, of zijn er hier ook nog mensen die elk dag zoon last hebben van terroristen in hun tuin :P
04-05-2011, 10:48 door Anoniem
"Al jaren maakt de Nederlandse consument zich zorgen over identiteitsdiefstal."

Vandaar dat niemand wat geeft om privacy (ik heb toch niets te verbergen?).
05-05-2011, 01:29 door quikfit
Door Anoniem: "Al jaren maakt de Nederlandse consument zich zorgen over identiteitsdiefstal."

Vandaar dat niemand wat geeft om privacy (ik heb toch niets te verbergen?).

U bent me voor ;-)
06-05-2011, 09:37 door Anoniem
Ja en het kan iedereen gebeuren. Ik trek die pinkastjes zowat van de balie als ik iets koop en bekijk ze goed voordat ik mijn pas er doorheen haal, en toch ben ik ergens geskimmed een paar weken geleden. Gelukkig had de bank de verdachte transacties snel gezien en blokkeerde mijn pas om de schade te beperken. Het gestolen bedrag had ik binnen 8 dagen weer op mijn rekening staan.
Er staan nog veel te veel pin apparaten in de winkels waar geen kooi omheen zit zodat er niets overheen geplaatst kan worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.