image

Facebook ontkent spionage-aantijging Assange

woensdag 4 mei 2011, 11:57 door Redactie, 7 reacties

Facebook zegt geen spionagemachine voor Amerikaanse inlichtingendiensten te zijn, daarnaast zou het "vechten" om de gegevens van gebruikers te beschermen. De sociale netwerksite reageerde op aantijgingen van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die Facebook de ergste spionagemachine ooit noemde. De website zou eenvoudig gegevens van gebruikers overhandigen. Daarnaast zouden er speciale interfaces zijn waardoor inlichtingendiensten informatie kunnen opvragen.

In een reactie laat Facebook weten dat dit niet het geval is. "We reageren niet op druk, we reageren alleen op verplichte juridische processen. We zijn nog nooit onder druk gezet om gegevens te overhandigen, we zullen elke keer het gevecht aangaan als we denken dat het juridische proces tekort schiet. De juridische standaarden voor een bedrijf om gegevens te overhandigen worden door de wetten van het land bepaald, en we respecteren die standaard", aldus een woordvoerder tegenover Forbes.

Vertrouwen
Volgens een lezer van Forbes is het antwoord van Facebook erg zwak. Ten eerste zou de sociale netwerksite het waarschijnlijk nooit zeggen als er inderdaad interfaces voor de overheid waren. Daarnaast zou Facebook helemaal niet voor de privacy van gebruikers opkomen, zoals Twitter dat onlangs deed.

"Ik ben altijd verrast als degenen op vertrouwde posities verrast zijn dat er aan hun vertrouwen wordt getwijfeld. We leven in interessante tijden waar we keer op keer zien dat machthebbers die positie misbruiken. Het is niet langer een verrassing om dit soort misbruik te zien, en in de bizarre wereld waar we terecht zijn gekomen, is dit nu de norm geworden. Wat ook over de paranoïde van Assange gezegd wordt, hij heeft al regelmatig laten zien en bewezen dat degene die de macht hebben of ons vertrouwen genieten dat niet horen te krijgen."

Reacties (7)
04-05-2011, 12:18 door Anoniem
Lees die response van Facebook eens goed: ze VECHTEN voor bescherming, maar lukt dit uiteindelijk ook? En ze houden zich aan de wet, maar in de VS, China, Europa en Nazi Duitsland betekend(e) dat telkens wat anders. Dus wat zeggen ze nou eigenlijk?
Check ook de officiële Facebook request formulieren voor het opvragen van data:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:8N_y462YbZcJ:cryptome.org/isp-spy/facebook-spy.pdf
04-05-2011, 13:56 door Skizmo
Facebook zegt geen spionagemachine voor Amerikaanse inlichtingendiensten te zijn, daarnaast zou het "vechten" om de gegevens van gebruikers te beschermen.
Het tweede deel van deze zin is een gruwelijke leugen, dus neem ik maar aan dat het eerste deel van de zin dat ook is.
04-05-2011, 14:19 door Anoniem
""vechten" om de gegevens van gebruikers te beschermen"

Lijkt me zeker een waarheid als een koe vanuit hun eigen perspectief! Stel je nou toch eens voor dat de gebruiker naar een andere partij gaat met zijn/haar gegevens. Daartegen moet je ze toch wel degelijk beschermen, net zoals dat je het ze natuurlijk ook zo makkelijk mogelijk moet maken om diezelfde gegevens aan Facebook in bescherming te geven!
05-05-2011, 10:31 door Anoniem
Ach, facebook zal de gebruikersgegevens echt niet zomaar weggeven, andere bedrijven moeten voor die gegevens betalen, en dat zal voor overheden ook wel gelden. En de CIA is rijk genoeg om te betalen in plaats van facebook onder druk te zetten, dus dat facebook zegt nooit te reageren op druk zou best waar kunnen zijn.
05-05-2011, 12:05 door Anoniem
Wablief ?? Hahahhahhahhahahhahhahahaa.... hahahahhhhahahahhahahah hhahhahhahahahahhaah.. En de kabouters hebben geen rode puntmuts zeker?
05-05-2011, 13:14 door Anoniem
Ik kan behalve voor facebook ook niet genoeg voor google waarschuwen. Met deze twee samen is NSA volledig bij machte van iedereen een profiel te maken. Gevaarlijk of niet gevaarlijk. Trouwens voor de niet-gelovers. Google en Facebook hebben dezelfde financiële sponsors al vanaf Stanford universitiet. Een investeringsbedrijf van de CIA. Stanford wordt gezien als een selecttie centrum voor de CIA. Enfin, ik wil maar zeggen. De waarheis is al lang gekend. Daar is Wikileaks niet voor nodig. Maar het is wel een bevestiging.
14-05-2011, 20:00 door Anoniem
ik henb net het boek staatsvijand nummer 1 gelezen (hoe een groep internetactivisten de machtigste naties ter wereld uitdaagt) van de schrijvers marceel rosenbach& holger stark geloof me staatsvijand nummer 1 is voor de rest van de wereld amerika zoals zij omgaan met de wikileaksmensen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.