image

Ziekenhuis verliest laptop met patiëntgegevens

woensdag 4 mei 2011, 17:01 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis is een laptop met de privégegevens van zesduizend patiënten verloren. De machine, die uit de auto van een werknemer werd gestolen, was met een wachtwoord beveiligd. Het ziekenhuis geeft zelf toe dat dit geen volledige bescherming tegen ongeautoriseerde toegang biedt. Op de computer stonden namen, adressen, medische dossiernummers, namen van artsen, procedure codes en diagnose codes.

De laptop was met de computer van de werknemer gesynchroniseerd, waardoor het ziekenhuis kon achterhalen om wat voor gegevens het ging. "Waarschijnlijk is de computer leeggemaakt, omdat de persoon die hem meenam in de hardware is geïnteresseerd, maar daar kun je niet vanuit gaan", aldus een woordvoerder. De werknemer die de laptop verloor heeft ontslag genomen.

Reacties (2)
05-05-2011, 01:16 door Turkdale
/repost -.-
05-05-2011, 01:30 door Anoniem
Speare Memorial Hospital is fully committed to protecting all of the information that our patients have entrusted to us.

zou moeten zijn:

Speare Memorial Hospital is committed to the extend that is does not effect the usability of laptop computers to protecting all of the information that our patients have entrusted to us.


"Additionally, we have engaged experts to assist us in identifying additional safeguards that would strengthen our current security measures"

Ik vraag me af hoe dat er uit gaat zien: fingerprint reader i.p.v een wachtwoord en een No unauthorized persons beyond this point sticker op de laptop plakken? http://www.sourcesafetysigns.com/images/PRO03.png
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.