image

Sony vindt Anonymous bestand op gehackte server

donderdag 5 mei 2011, 10:09 door Redactie, 12 reacties

Sony zegt een bestand te hebben gevonden wat mogelijk op betrokkenheid van Anonymous bij de recente inbraken duidt. Bij de aanvallen op het PlayStation Netwerk en Sony Online Entertainment (SOE) werden de gegevens van zo'n 101 miljoen mensen gestolen. In een brief aan het Amerikaanse congres laat het Japanse elektronicaconcern weten dat er zondag, bij onderzoek naar de SOE-hack een bestand genaamd "Anonymous" werd gevonden. Daarin stond de tekst "We are Legion", aldus Sony topman Kazuo Hirai in de brief.

Anonymous
Hirai laat verder weten dat de inbraak het werk van zeer professionele en geraffineerde aanvallers was. Sony stelt nergens in de brief dat het ook Anonymous van beide aanvallen verdenkt. De anonieme internetbeweging had eerder al afstand van de aanval op het PlayStation Netwerk genomen.

De Denial of Service-aanvallen die Anonymous op Sony uitvoerde wegens de vervolging van beveiligingsonderzoeker George Hotz, zijn één van de redenen dat de aanval niet werd opgemerkt. De andere twee redenen zijn volgens Sony de complexiteit van de aanval en het feit dat er een softwarelek werd misbruikt.

Maatregelen
Het is nog steeds onduidelijk of er ook creditcardgegevens zijn buitgemaakt. Volgens Sony hebben creditcardmaatschappijen geen toegenomen fraude waargenomen als gevolg van de twee inbraken. Om herhaling te voorkomen neemt het Japanse bedrijf verschillende maatregelen. Zo wordt het gebruik van encryptie en databeveiliging uitgebreid, gaat men het netwerk strenger controleren, komen er extra firewalls, gaat men naar een nieuw datacentrum toe en wordt er een nieuwe Chief Information Security Officer benoemd.

Reacties (12)
05-05-2011, 10:55 door Anoniem
Dan moet het wel een eenvoudige hack zijn geweest...
05-05-2011, 11:32 door Anoniem
Sony plaatste toch zelf dat bestand. Trouwens voor mij nooit geen Sony meer! Je koopt een mooie kleuren TV en dan gaan ze voor jou beslissen dat alleen nog zwart/wit mag? (functionaliteit wijzigen) Nou mooi, niet met mij! Nooit meer Sony.
05-05-2011, 15:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-05-2011, 15:43 door Anoniem
Dat PSN zo lek is als een mandje is al circa 3 jaar bekend.
Het was slechts een kwestie van tijd.
05-05-2011, 16:41 door Anoniem
gaat men naar een nieuw datacentrum

De enige reden die ik hiervoor kan bedenken, is dat medewerkers van het datacentrum hebben ingebroken. Of de firewall hebben gestolen zodat de servers onbeveiligd waren.

Peter
05-05-2011, 17:20 door Anoniem
Hoe kun je een bedrijf vertrouwen dat #1 jarenlang expres geen ondersteuning bood voor gebakken CDR's van andere fabrikanten dan vanuit een Sony fabriek? #2 een rootkit op je PC plaatst wanneer je je gekochte muziek cd's wilt beluisteren?

Dat bedrijf moeten we vertrouwen wanneer ze roepen 'het was anonymous!' ?

Klinkt als de volgende bad-guy hype. Eerst was slecht weer de schuld van El-Nino, toen werd het warme weer de schuld van El-Nino, toen was het de CFK's, toen werd het CO2, toen was het AQ, is nu de volgende Anonymous?

Als je maar de schuld elders neer kunt leggen.... toch Zonie?
05-05-2011, 19:47 door Anoniem
Nee ze hadden een Sony firewall, dit bleek later een switch te zijn
05-05-2011, 21:58 door JJ87
Ik keur de hack niet goed, maar het is enigszins te begrijpen. Ik bedoel, Sony heeft naar mijn mening de laatste paar jaar een erg arrogante houding naar hun klanten gehad. Bijvoorbeeld wat betreft OtherOS. Sommigen hebben de PS3 gekocht puur voor die OtherOS functionaliteit. Sony heeft het zelfs op de dozen gezet als hetzijnde standaard functionaliteit! Vervolgens verwijderen ze die functionaliteit, en klagen iedereen aan die de beloofde functionaliteit terug wil brengen. Erg arrogant, als je het mij vraagt. En dan zal ik nog maar niet beginnen over hun houding tegenover George Hotz.

Het is overigens niet alleen de game-divisie van Sony, maar het ganse bedrijf. Sony BMG (de muziekdivisie) stelde zich arrogant op door rootkits in albums te verstoppen. Ik bedoel, what the hell? Mijn moeder is een fan van Neil Diamond (I know, ook niet mijn favoriete artiest), en heeft de rootkit er gratis bij gekregen toen ze zijn muziek even wilde beluisteren op haar laptop.

En zo zijn er nog meer voorbeelden, zelfs ik heb er nog meer. Daarmee zetten ze de toon tegenover hun klanten, en dat is geen compliment. Sony heeft het dus in mijn mening op zichzelf afgeroepen.
05-05-2011, 22:38 door Anoniem
Door JJ87: Ik keur de hack niet goed, maar het is enigszins te begrijpen. Ik bedoel, Sony heeft naar mijn mening de laatste paar jaar een erg arrogante houding naar hun klanten gehad. Bijvoorbeeld wat betreft OtherOS. Sommigen hebben de PS3 gekocht puur voor die OtherOS functionaliteit. Sony heeft het zelfs op de dozen gezet als hetzijnde standaard functionaliteit! Vervolgens verwijderen ze die functionaliteit, en klagen iedereen aan die de beloofde functionaliteit terug wil brengen. Erg arrogant, als je het mij vraagt. En dan zal ik nog maar niet beginnen over hun houding tegenover George Hotz.

Het is overigens niet alleen de game-divisie van Sony, maar het ganse bedrijf. Sony BMG (de muziekdivisie) stelde zich arrogant op door rootkits in albums te verstoppen. Ik bedoel, what the hell? Mijn moeder is een fan van Neil Diamond (I know, ook niet mijn favoriete artiest), en heeft de rootkit er gratis bij gekregen toen ze zijn muziek even wilde beluisteren op haar laptop.

En zo zijn er nog meer voorbeelden, zelfs ik heb er nog meer. Daarmee zetten ze de toon tegenover hun klanten, en dat is geen compliment. Sony heeft het dus in mijn mening op zichzelf afgeroepen.


heb je trouwens ook maar enig idee wat er zou zijn gebeurt als de OtherOS erin was gelaten? en hoeveel van de PS3 gebruikers DAARDOOR getroffen zouden worden?
05-05-2011, 22:55 door Anoniem
als iemand iets opblaast... is het de schuld van alkaaida

als iemand iets hacked dan is het de schuld van... Anonymous

wat is het leven toch simpel... net zo zoals de beveiliging en excuses van Sony
06-05-2011, 00:18 door Anoniem
Sony heeft in het verleden ook bestanden geplaatst op computers van argeloze consumenten, dus Sony moet niet zeuren.
Als ze de PS3 hadden laten doen wat gebruikers wilden hadden ze nu niet zo in de problemen gezeten.
Op multimedia gebied kan een blu-ray speler van een paar tientjes onderhand meer dan een PS3.
Wel triest als je juist daarvoor een PS3 hebt aangeschaft.
Let's go home, Sony fails..
06-05-2011, 08:12 door Anoniem
"Sony zegt een bestand te hebben gevonden wat mogelijk op betrokkenheid van Anonymous bij de recente inbraken duidt."

Of het duidt erop dat de aanvaller dwaalsporen achter laat... ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.