image

Anonymous ontkent aanval op Sony

vrijdag 6 mei 2011, 10:59 door Redactie, 3 reacties

Anonieme internetbeweging Anonymous zegt dat het niet verantwoordelijk voor de recente aanval op Sony is, waarbij de gegevens van honderd miljoen klanten werden buitgemaakt. "Anonymous staat erom bekend dat het zich nooit met creditcarddiefstal heeft beziggehouden", aldus een verklaring die na een brief van Sony online verscheen.

In die brief stelt Sony dat het een bestand op één van de gehackte servers aantrof genaamd "Anonymous", met daarin de slogan "We are legion". Ook laat het Japanse elektronicaconcern weten dat het vanwege de Distributed Denial of Service-aanvallen door Anonymous, de inbraken niet opmerkte.

Schuld
Volgens Anonymous is het stelen van creditcardgegevens niet de werkwijze van de groep. "We proberen de criminele activiteiten van bedrijven en overheden te bestrijden, niet om creditcardgegevens te stelen." Een woordvoerder laat verder weten dat het achtergelaten document ook Congres had kunnen heten. "Anonymous heeft geen verleden als het gaat om creditcarddiefstal, en als dat zo was, had de FBI ons al lang aangepakt."

Woordvoerder Barrett Brown vermoedt dat het om echte cybercriminelen gaat, vermoedelijk uit Oost-Europa. "Elke slimme dief is geneigd om een document achter te laten om iemand anders de schuld in de schoenen te schuiven. We zijn hier allemaal door verrast. Iedereen neemt gewoon aan, weet, dat het een criminele groep is. Maar wij waren het niet ."

Reacties (3)
06-05-2011, 11:56 door Anoniem
Erg zielig van Sony om nu maar rap een bekende groep aan te pakken...... Ze wisten al maanden van het lek en ze deden er niets aan (http://www.security.nl/artikel/37026/1/%22Sony_wist_maanden_van_ernstig_server-lek%22.html)

Sony ontloopt zijn verantwoordelijkheden om een degelijke beveiliging op te zetten, en nu het mis gaat willen ze de schuld nog graag op iemand steken.....
06-05-2011, 13:42 door Securitate
als sepuko weer ingevoerd zou worden valt de gehele top in bedrijven en overheid weg.
06-05-2011, 16:11 door Anoniem
Door Anoniem: Erg zielig van Sony om nu maar rap een bekende groep aan te pakken...... Ze wisten al maanden van het lek en ze deden er niets aan (http://www.security.nl/artikel/37026/1/%22Sony_wist_maanden_van_ernstig_server-lek%22.html)

Sony ontloopt zijn verantwoordelijkheden om een degelijke beveiliging op te zetten, en nu het mis gaat willen ze de schuld nog graag op iemand steken.....

Het is leuk dat je dit zegt, maar als die persoon zegt dat hij lid was van Anonymous is hij lid van Anonymous, zo werkt het.. je kan erin en eruit wanneer je wilt, hoevaak je wilt, waar je wilt.

Verder vind ik het leuk dat je zo reageert maar in die link wordt waarschijnlijk uitgelegd hoe iemand zo dom was Sony te proberen te informeren over een publiek forum wat iedereen kan lezen.

*facepalm*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.