image

Mannen opgepakt wegens diefstal 4.600 harde schijven

woensdag 27 juni 2012, 11:18 door Redactie, 2 reacties

Het Snelle Interventie Team (SIT) van de politie heeft gisterenmiddag vijf mannen opgepakt in verband met de diefstal van 4.600 harde schijven bij een bedrijf in Venlo. Het gaat om een 26-jarige man uit Maasbracht, een 27-jarige inwoner van Thorn, een 26-jarige man uit Belfeld en twee Tilburgers van 40 en 42 jaar. De mannen uit Tilburg worden verdacht van heling. De andere drie van betrokkenheid bij de diefstal van de harde schijven die op 30 april van dit jaar plaatsvond.

Tijdens de actiedag zijn op diverse locaties doorzoekingen gedaan, waaronder in de woningen van de verdachten. Een deel van de gestolen harde schijven is teruggevonden. Ook zijn drie auto's in beslag genomen en enkele waardevolle persoonlijke eigendommen. In de woning in Thorn trof de politie een hennepkwekerij met 255 planten aan. Deze is geruimd. Verder is in een woning in Weert, die in relatie tot deze zaak werd doorzocht, een vuurwapen gevonden. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Het SIT kon tot actie overgaan nadat een particulier onderzoeksbureau haar onderzoeksdossier aan de politie overhandigde voor opvolging. Dit is landelijk het eerste succesvolle voorbeeld binnen de samenwerkingsproef tussen particuliere onderzoeksbureaus, politie en OM, die op 1 mei van start is gegaan.

Reacties (2)
27-06-2012, 13:17 door Anoniem
In de woning in Thorn trof de politie een hennepkwekerij met 255 planten aan
Echte IT'er, 2^8-1...
28-06-2012, 10:14 door Lucas28
Door Anoniem:
In de woning in Thorn trof de politie een hennepkwekerij met 255 planten aan
Echte IT'er, 2^8-1...
Dat aantal heeft hij zeker goed uitgekiend, haha.
Maar 4600 harde schijven? Da's veul, zeggen ze dan in Limburg. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, de schijven waren nog leeg.
Mooie vangst voor onze politie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.