image

IE9 krijgt keurmerk 'betrouwbare software'

dinsdag 10 mei 2011, 15:49 door Redactie, 7 reacties

Een Oostenrijks testorgaan heeft Internet Explorer 9 als "betrouwbare software" gecertificeerd. Volgens TÜV Trust IT voldoet Microsoft browser aan de hoogste veiligheidsstandaarden voor zowel thuisgebruikers als bedrijven. IE9 werd met name geprezen vanwege de nieuwe Tracking Protection feature, waarmee gebruikers kunnen gepersonaliseerde advertenties kunnen voorkomen en kunnen instellen welke websites toegang tot het surfgedrag krijgen. TÜV zal een Tracking Protection lijst publiceren die IE9-gebruikers kunnen gebruiken.

"Internet Explorer 9 zet nieuwe standaarden voor veiligheid en betrouwbaarheid", aldus Dorothee Ritz van Microsoft Duitsland. "Het toegekende keurmerk van TÜV Trust IT bevestigt dit aan de hand van strenge veiligheidstests."

Volgens Detlev Henze van het Oostenrijkse testorgaan, heeft IE9 in vergelijking met vorige versies de lat weer hoger gelegd. "De nieuwe browserversie biedt gebruikers een groot aantal verbeterde features om hun privacy en veiligheid tijdens het surfen te beschermen."

Reacties (7)
10-05-2011, 15:53 door Anoniem
Wat is TUV Trust IT, en waarom moeten we waarde hechten aan hun oordeel ?
10-05-2011, 16:18 door Anoniem
Wie is Anoniem en waarom moeten we waarde hechten aan zijn comments ?

Helemaal veilig krijg je het nooit, maar met IE9 zet MS wel een standaard en er zal uiteraard weer een stroom aan patches en beveiligingsupdates komen, maar dat is niet meer dan normaal.
10-05-2011, 16:49 door RichieB
IE9 werd met name geprezen vanwege de nieuwe Tracking Protection feature, waarmee gebruikers kunnen gepersonaliseerde advertenties kunnen voorkomen en kunnen instellen welke websites toegang tot het surfgedrag krijgen.
Fail. Met de MS oplossing "Tracking Protection" moet je juist aangeven welke sites *geen* toegang krijgen tot je surfgedrag. De X-Do-Not-Track header bedacht door Mozilla (voor Firefox) geeft juist aan alle sites aan dat je niet gevolgd wil worden. Nu ondersteunt IE9 deze header ook, maar om IE9 te roemen voor Tracking Protection slaat echt nergens op. Zie
http://www.computerworld.com/s/article/9214669/IE9_follows_Firefox_4_s_lead_on_Do_Not_Track_
10-05-2011, 17:21 door Anoniem
http://iegallery.com/en/trackingprotectionlists/
10-05-2011, 20:51 door eMilt
Nu ondersteunt IE9 deze header ook, maar om IE9 te roemen voor Tracking Protection slaat echt nergens op.
De tracking protection in IE9 is wel degelijk uitgebreider (en ik denk ook beter) dan in Firefox (en ook Chrome overigens). De header van Firefox garandeert je als gebruiker helemaal niks. Als de site niet naar de header kijkt of hem bewust negeert, verandert er niks. IE9 blokkeert requests naar URL's die matchen met je tracking protection list en dus weet je zeker dat het werkt.

Je kan als gebruiker je eigen lijst maken maar ook kant-en-klare lijsten downloaden. Dit is hetzelfde principe als gebruikt bij de populaire AdBlock plugin, maar dan dus voor cookies.
11-05-2011, 10:57 door linuxpro
Wordt die oostenrijkse club toevallig niet door MS gefund? Gevalletje Wij van WC-Eend...
11-05-2011, 11:00 door Mysterio
Door linuxpro: Wordt die oostenrijkse club toevallig niet door MS gefund? Gevalletje Wij van WC-Eend...
Ze claimen onafhankelijk te zijn, maar maken reclame voor IE9 en Hotmail. Kweeniehoor... het ruikt niet lekker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.