image

Nog 20% Google-personeel gebruikt Windows 7

donderdag 12 mei 2011, 11:15 door Redactie, 12 reacties

De meeste werknemers van Google zijn van Windows af, aldus Google topman Sergey Brin tijdens de aankondiging van de Chromebook. Google kondigde na de Aurora-aanvallen aan dat het alle werknemers van het Microsoft platform naar een ander besturingssysteem wilde migreren. We gebruiken geen Windows meer vanwege de veiligheid", aldus een Google medewerker tegenover de Financial Times destijds. De Google-werknemers die nog wel met Windows werken, zouden allemaal met Windows 7 werken.

"Ik denk niet dat er iets inherent mis is met Windows. Windows 7 heeft een aantal fantastische beveiligingsfeatures", aldus Brin. Volgens de topman gaat het niet om de hardware en de software, maar het model. Brin noemde het Windowsmodel complex, en complexe dingen lopen meer risico om gehackt te worden. "De complexiteit van het beheren van computers is een last. Het is een fundamenteel gebrekkig model. Chromebooks zijn een nieuw model. Het geeft je niet meer de last om je computer zelf te beheren. Bedrijven die het (Google) model niet gebruiken, zullen niet succesvol zijn."

Brin benadrukte dat het model niet zegt dat gebruikers zomaar Google moeten vertrouwen. "Je vertrouwt Chrome en Chrome OS om je tegen schadelijke dingen te beschermen. Daarnaast gebruik je cloud-gebaseerde diensten. Je kunt elke website bezoeken. Het is de taak van Google om ervoor te zorgen dat die sites je geen schade kunnen toebrengen." De Chromebooks zijn vanaf 15 juni in Nederland verkrijgbaar.

Reacties (12)
12-05-2011, 11:22 door Anoniem
Ik ben zeer benieuwd naar wat Google gaat maken qua OS maar als privacy net zo geregeld gaat worden als bij Chrome dan laat maar.
12-05-2011, 11:24 door Anoniem
"We gebruiken geen Windows meer vanwege de veiligheid", aldus een Google medewerker tegenover de Financial Times destijds."

Bullshit. En je kan ervan uit gaan dat hackers die daadwerkelijk bij je binnen willen dringen, en genoeg tijd en middelen hebben, zwakheden vinden die ze kunnen exploiten. Het maakt daarbij weinig uit welk OS je draait. Daarnaast zijn veel vulnerabilities te vinden op applicatie niveau, waarbij het gebruikte OS irrelevant is.
12-05-2011, 11:45 door Anoniem
Is niet de mens de zwakste schakel. Als je met een smoes iemand iets vraagt en komt zo achter info dan ben je nog steeds te hacken. Als ze willen komen ze binnen. Ga anders werken met pen en papier is volgens mij nog het veiligst.
12-05-2011, 12:11 door Anoniem
*Bedrijven die het (Google) model niet gebruiken, zullen niet succesvol zijn." *
leuk bedacht jongens !

maar minder complexiteit = minder features
Windows zal altijd boven aan mijn lijst staan of het nou veilig is of niet.
ik erger me zwaar aan mensen die micosoft gaan aankijken als hun pc gehacked word.
want stel dan eens de vraag wat ze op hun PC draaien *ik gebruik IE 6.0 en windows XP zonder updates*
die spullen zijn van 2001 en verouderd. Mac OS 9 kwam ook in 2001 uit en die is hedendaags ook niet veilig meer.
dus het maakt totaal niet uit wat voor OS je gebruikt of hoe complex het is . het gaat er gewoon om dat je jou OS moet updaten EN de browsers - programma's die je gebruik.
12-05-2011, 12:30 door Anoniem
updaten hmmm met google hoeft dat niet meer he
12-05-2011, 12:50 door Anoniem
Een nogal arrogant verhaal en bangmakerij.Google heeft veel geleerd van Microsoft en denkt het wiel weer opnieuw uit te vinden. Nou dat is er al. Dat Google's medewerkers het gebruiken is voor de hand liggend. Je hebt een goede feedback op het product enerzijds en anderzijds diens brood je eet diens woord je spreekt.Eng.Google zal het in de tijd waar moeten maken. Ik draai al vanaf het prille begin Microsoft en ben tevreden.
12-05-2011, 13:33 door ej__
Door Anoniem: Een nogal arrogant verhaal en bangmakerij.Google heeft veel geleerd van Microsoft en denkt het wiel weer opnieuw uit te vinden. Nou dat is er al. Dat Google's medewerkers het gebruiken is voor de hand liggend. Je hebt een goede feedback op het product enerzijds en anderzijds diens brood je eet diens woord je spreekt.Eng.Google zal het in de tijd waar moeten maken. Ik draai al vanaf het prille begin Microsoft en ben tevreden.

Arrogant? Heb je gemist dat google onderwerp van een zeer gerichte aanval is geweest? En dat google heeft gezien hoe die aanval is gelopen, en dat google voor zijn eigen bedrijf (want daar gaat het over!) heeft besloten geen windows meer te accepteren?

Een particulier klantje met 1 windows installatie is niet te vergelijken met een bedrijf op de schaal van google. Misschien plaatst dat jouw verhaal in perspectief...
12-05-2011, 13:41 door Anoniem
"Arrogant? Heb je gemist dat google onderwerp van een zeer gerichte aanval is geweest? En dat google heeft gezien hoe die aanval is gelopen, en dat google voor zijn eigen bedrijf (want daar gaat het over!) heeft besloten geen windows meer te accepteren?"

En je denkt dat professionele hackers niet binnenkomen wanneer je geen Windows gebruikt ? Hebben andere operating systems geen vulnerabilities, en zijn er geen vulnerabilities te vinden op application level i.p.v. OS-level. Natuurlijk zijn ze slachtoffer geweest van hackers - maar dat wil nog niet zeggen dat ze zonder Windows onkwetsbaar zijn, of dat deze beslissing niet net zo goed ingegeven was door marketing-technische motieven.

Overigens was een van de methoden waarmee hackers bij deze gerichte aanval binnendrongen bij Google de law enforcement backdoor in Google's Gmail - wil je Microsoft daar soms ook de schuld van geven ?
12-05-2011, 13:43 door Anoniem
Misschien moet Google de eigen produkten maar niet meer gebruiken omdat deze kwetsbaar zijn, en in plaats daarvan produkten van concurrenten gaan gebruiken ;)) =>

Chinese hacking of Gmail used backdoor made by Google for US law enforcement
http://www.schneier.com/essay-306.html
12-05-2011, 17:57 door Anoniem
"Brin benadrukte dat het model niet zegt dat gebruikers zomaar Google moeten vertrouwen. "Je vertrouwt Chrome en Chrome OS om je tegen schadelijke dingen te beschermen. Daarnaast gebruik je cloud-gebaseerde diensten."

Hier heeft hij het enkel over veiligheid als hij over vertrouwen spreekt, lijkt mij dan...
13-05-2011, 02:10 door Anoniem
Ik ben nog steeds niet onder de indruk van clouddiensten.
Je leest immers vaak dat alles op straat ligt, overal maar achterdeurtjes ingebouwd worden en hackers die de toegangspoort wel weten te vinden.
En in combinatie met Google lijkt het me zeker geen goed plan, omdat zij al een zekere reputatie hebben op het gebied van privacyschennis.
En verder wordt alles afgetapt door overheden en gescand door providers (DPI).
Dat er allerlei voordelen aan hangen, vind ik allemaal niet zo geloofwaardig.
13-05-2011, 13:19 door Anoniem
"Je vertrouwt Chrome en Chrome OS om je tegen schadelijke dingen te beschermen. Daarnaast gebruik je cloud-gebaseerde diensten."

En je vertrouwt natuurlijk ook de cloud. Of toch niet ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.