image

Man vindt gestolen laptop via Twitter

maandag 16 mei 2011, 10:42 door Redactie, 0 reacties

Een Canadese man heeft via Twitter zijn gestolen laptop teruggevonden, die zich 800 kilometer verderop bevond. Sean Power vond met het gratis programma Prey zijn laptop in een bar in Brooklyn. Een man genaamd "Paolo Votano" gebruikte zijn machine om te surfen en vrienden via Skype te bellen.

Via de software kreeg Power een foto van de man, die hij vervolgens via Twitter verspreidde. Twitteraars kwamen massaal in actie om Power te helpen en ontdekten dat de man op het screenshot deels de eigenaar van de bar was. Power belde de politie, maar die vertelden dat ze niets konden doen, tenzij hij zelf aangifte op het bureau kwam doen. In de tussentijd verzamelde Power ook informatie over het Gmail-account van de man en zijn Chase bankrekening.

Power vroeg zijn volgers om zelf geen actie te ondernemen, maar één van de volgers ging toch naar de bar toe, omdat ze met de barman bevriend zou zijn. Uiteindelijk besloot Power Paolo te bellen, die vervolgens de laptop vrijwillig afstond. Het zou niet om een marketingstunt gaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.