Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Geen gevis in uw online bankzaken

16-05-2011, 20:17 door Pieter66, 2 reacties
Het wordt steeds moeilijker om onder internetbankieren uit te komen. Veel zaken kunt u niet meer aan de balie van uw banken regelen. Zo is het bij veel banken niet meer mogelijk om (gratis) contant geld te storten of geld over te maken naar een andere rekening. Degenen die niet bekend zijn met internetbankieren, zoals ouderen, zijn hier de dupe van. U wordt bijna gedwongen uw bankzaken via internet te regelen met alle risico’s van dien. Een van de gevaren hiervan is dat u een gemakkelijk doelwit bent voor phishing oftewel digitale bankfraude. In dit artikel vindt u tips om als onervaren internetgebruiker phishing te voorkomen. Bij dit artikel vindt u een flyer die u naast uw computer kunt leggen zodat u veilig kunt internetbankieren.

Lees op http://www.financieleinformatie.com/archives/176 het volledige artikel over phishing

Bron: http://www.financieleinformatie.com/ - Begrijpelijke financiële info
Reacties (2)
16-05-2011, 22:01 door Spiff has left the building
Lastig dat je in twee forum-rubrieken eenzelfde bericht plaatst.
Het lijkt me dat een van beide weg kan.
Kies voor "Algemeen" of voor "Computerbeveiliging".
Ik zal nu in beide threads dezelfde reactie geven:

Door Pieter66: Het wordt steeds moeilijker om onder internetbankieren uit te komen. Veel zaken kunt u niet meer aan de balie van uw banken regelen. Zo is het bij veel banken niet meer mogelijk om (gratis) contant geld te storten of geld over te maken naar een andere rekening. [...]
U wordt bijna gedwongen uw bankzaken via internet te regelen met alle risico’s van dien.
Dat lijkt me een onzinnige redenering.
Handelingen die niet meer aan de balie uitgevoerd kunnen worden, zoals het storten van contant geld, die kunnen net zo min via internetbankieren worden uitgevoerd.
En overschrijvingen en andere handelingen kunnen nog steeds net zo goed 'ouderwets' middels een papieren overschrijving worden uitgevoerd als middels internetbankieren.
16-05-2011, 22:37 door xy22
Ben het eens met Spiff, veel 'pakketten' om te bankieren bieden inderdaad de mogelijkheid van internetbankieren. Maar onmogelijk is het zeker nog niet.

!paranoia-modus aan! Pieter66, oftewel enkele uren geleden geregistreerd. En dan meteen een topic plempen met een ogenschijnlijk element van 'eerst bang maken en dan oh toch, gelukkig is er een oplossing'.
opmerkelijk:
- de site bestaat nog niet al te lang
- volgens disclaimer / wie zijn wij, het gaat om een website die niet verbonden is aan verkoop van financiële producten. Er staan ook bar weinig advertenties op, dus inkomsten uit ……. ?
- wie is de maker of opdrachtgever? Juist, de site zelf. Wil je contact opnemen? Vul een formulier in
paranoia modus uut

Bovenstaande kan totaal onzinnig zijn en ik ben nogal snel alu-hoedje soms, en dan ben ik misschien onevenredig argwanend en onvriendelijk voor een nieuw forumlid.
Sorry, daarvoor Pieter66; maar helemaal vertrouwen doe ik het nog niet, dat is al.
In ieder geval: Leuk! dat er weer iemand bij is gekomen op het forum; maar het topic... :)

Maar moet wel zeggen dat de site verwijst naar enkele goede (overheids)sites over het onderwerp.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.