image

Microsoft fix voor Windows 7 SP1 installatie

woensdag 18 mei 2011, 10:06 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft een hotfix uitgebracht voor mensen die problemen hebben met de installatie van Windows 7 Service Pack 1. Het gaat om gebruikers die tijdens de installatie van de mega-update de foutmelding "0xC0000034" krijgen. Iets wat regelmatig voorkomt, zo blijkt uit alle vragen op fora en websites.

Vooralsnog is de installatie van Service Pack 1 niet verplicht voor Windows 7-gebruikers die beveiligingsupdates willen ontvangen. "In de toekomst worden updates voor elk ondersteund platform uitgebracht. Updates zullen beschikbaar zijn voor Windows 7 RTM alsmede Windows 7 SP1, zolang als beide platformen ondersteund worden", aldus Microsofts Dustin Childs.

Reacties (3)
18-05-2011, 11:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-05-2011, 12:48 door Anoniem
Toevallig kreeg ik ook die fout vorige week op mijn Asus-laptop. Na het eens uitproberen van een gratis meegeleverd programma, Arcsoft Mediaplayer, konden bepaalde hd-films niet meer afgespeeld worden en kraakte de audio van streaming video-content. (Dat k*t-programma had zelfs veel videokaart-instellingen gewijzigd). Drivers en codecs opnieuw boden geen soelaas.

Dus de TrueImage-backup van de allereerste originele Asus-installatie (zonder aanvullende software en updates) terug gezet. Alles geupdate en vervolgens kreeg ik steeds bij het installeren van SP1 ook die fout, waardoor SP1 steeds ongedaan werd gemaakt. De oplossingen van MS werkten niet.

Toen ik daarna de hele procedure opnieuw deed, ging wel alles inclusief SP1 vlekkeloos. Kennelijk eerder dus een fout tijdens het updaten bij de eerste poging, die niet te herstellen was. Erg slordig, daar veel anderen op divers forums hetzelfde probleem ook alleen konden oplossen met een verse installatie, waarbij het maar de vraag is of er dan niet weer 'per ongeluk' iets mis gaat bij het updaten.

(Dit probleem heb ik overigens met Ubuntu op verschillende computers in het verleden vaker gehad. Met daarnaast ook slechte hardware-ondersteuning (audio, video en wlan), etc. ben ik daar na jaren maar helemaal vanaf gestapt).
18-05-2011, 13:54 door 0101
Tja, dat krijg je met die primitieve operatiewachtrij hè? ;-)
http://207.46.225.250/kb/2533552/en-us#tocHeadRef
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.