image

Student veroordeeld wegens wachtwoordsteler

donderdag 19 mei 2011, 00:46 door Redactie, 0 reacties

Een Britse student is veroordeeld wegens het verspreiden van een wachtwoordsteler om zo inloggegevens van zeker honderd internetgebruikers te bemachtigen. De 22-jarige Paul McLoughlin gebruikte Istealer, een programma om wachtwoorden te stelen. Eenmaal geïnstalleerd op een systeem, kan de software gebruikersnamen en wachtwoorden voor alle accounts op het systeem vinden, waaronder e-mail, instant messaging en online gaming accounts.

McLoughlin verstopte het programma in een 'keygenerator' voor het genereren van een licentiesleutel voor online games. De Britse student zou de gegevens van zeker honderd individuen hebben bemachtigd, waarvan hij er zeker twintig gebruikte. Volgens de autoriteiten had McLoughlin geen financiële motieven voor zijn daad, maar wilde hij gaming accounts verzamelen om zo zijn eigen status als gamer te verbeteren.

Bijzonder
Tijdens het onderzoek, waar anti-virusbedrijf McAfee aan meewerkte, werden de versleutelde gegevens op een FTP-server ontdekt. De student werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden veroordeeld. Volgens rechercheur Colin Wetherill van de Police Central eCrime Unit, is een vervolging en veroordeling in dit specifieke geval heel bijzonder.

Er werd een wetsartikel gebruikt, dat het gebruik van een bestaand computerprogramma om ongeautoriseerde toegang tot computers te krijgen strafbaar stelt. De Britse politie kwam in actie nadat het door een Amerikaanse burger was getipt. McLoughlin had zijn e-mailaccount en andere inloggegevens gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.