image

Hacker annuleert lezing op verzoek van Siemens

donderdag 19 mei 2011, 10:42 door Redactie, 2 reacties

Twee beveiligingsonderzoekers hebben hun lezing over het aanvallen van kritieke infrastructuur op verzoek van Siemens en de Amerikaanse overheid geannuleerd. "We werden netjes gevraagd of we deze informatie niet wilden prijsgeven", zegt Dillon Beresford van NSS Labs. "Ik heb zelf besloten om in het belang van veiligheid, deze informatie niet prijs te geven."

Tijdens de Takedown conferentie wilde Beresford samen met onderzoeker Brian Meixell een fysieke demonstratie van een aanval op een SCADA-systeem geven. Ook het ICS-CERT (Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team), onderdeel van het ministerie van Homeland Security, vroeg de onderzoekers om de lezing niet geven. Tijdens de lezing wilden de onderzoekers laten zien dat zelfs 'de best beveiligde faciliteiten ter wereld' zijn te hacken.

Op de eigen website laat NSS Labs weten dat de onderzoeker tijdens zijn onderzoek ernstige lekken in industriële systemen heeft gevonden. "vanwege de ernstige fysieke, financiële gevolgen die deze problemen op wereldwijde schaal kunnen hebben, zullen verdere details op een later moment beschikbaar worden."

Reacties (2)
19-05-2011, 12:48 door Anoniem
Ja alles is te hacken...
Ik vind de kop wel een beetje jammer. Zijn het nou hackers of beveiligingonderzoekers?!?!?
20-05-2011, 18:29 door spatieman
de beste "hackers" werken in een slagerij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.