image

Facebook gaat hackers voor lekken belonen

donderdag 19 mei 2011, 15:01 door Redactie, 3 reacties

Facebook gaat beveiligingsonderzoekers en hackers belonen voor het rapporteren van beveiligingslekken. Dat liet Chief Security Officer Joe Sullivan vandaag tijdens de Hack in the Box conferentie in Amsterdam weten. Volgens Sullivan zal de sociale netwerksite het plan binnenkort aankondigen. In de voorwaarden stelt Facebook al dat het onderzoekers die beveiligingslekken vinden niet zal vervolgen, zolang ze geen schade aanrichten of misbruik van persoonlijke gegevens maken. Op deze manier hoopt de sociale netwerksite dat onderzoekers hun bevindingen op een verantwoorde wijze rapporteren.

Hoeveel Facebook onderzoekers gaat betalen is nog niet bekend. Met het binnenkort aan te kondigen beloningsprogramma volgt de website in de voeten van Mozilla en Google, die onderzoekers ook voor het rapporteren van lekken betalen. Daar ligt de beloning rond de drieduizend dollar voor ernstige kwetsbaarheden.

Reacties (3)
19-05-2011, 17:39 door cyberpunk
Benieuwd of het rond de $ 31.337 zal zijn...
19-05-2011, 18:30 door Anoniem
Facebook kan niet zonder hulp van buitenaf. Het team van beveiliging heeft het heel lang veel te druk gehad met meldingen van ongepaste afbeeldingen omdat personen zich er niet leuk genoeg op vonden staan. Daarnaast is er heel veel misbruik via spam en misleiding wat ze moeilijk aankunnen. Afgelopen maand weg nog maar eens duidelijk dat het wel erg makkelijk is om iemand zijn account te laten blokkeren. Het technische aspect staat op de achtergrond. Een beveiligde verbinding met facebook is volgens de Chief Security een feature. Tijd om de fouten uit hun systeem te halen lijken ze niet te hebben.
19-05-2011, 18:32 door Anoniem
Het hele business model van Facebook berust er toch op dat het (privé-)gegevens lekt?
Als ze dat gaan oplossen kunnen ze de hele toko wel gaan sluiten ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.