image

Phishingsite op gehackte Sony server

vrijdag 20 mei 2011, 12:20 door Redactie, 5 reacties

Aanvallers zijn er weer in geslaagd Sony te hacken, dit keer werd een gehackte server gebruikt voor het hosten van een phishingsite. Het gaat om de officiële website van Sony Thailand. Aanvallers plaatsten een phishingsite die een Italiaanse creditcardmaatschappij als doelwit heeft. "Dit betekent dat Sony wederom gehackt is. Hoewel in dit geval de server waarschijnlijk niet erg belangrijk is", zegt Mikko Hypponen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure.

Sony is inmiddels ingelicht. De virusbestrijder meldt ook dat er mogelijk een phishingaanval rondgaat waarbij gebruikers worden gevraagd om hun Sony PSN wachtwoorden te resetten.

Reacties (5)
20-05-2011, 12:28 door Anoniem
Die sony gasten zijn me toch ff nooob zeg,kunnen beter opdoeken,dat die nog 250€ durven te vragen voor een playstation...
20-05-2011, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem: Die sony gasten zijn me toch ff nooob zeg,kunnen beter opdoeken,dat die nog 250€ durven te vragen voor een playstation...


Tsjah Sony Thailand... dit is alweer een heel andere vestiging dan waar vorige hacks gebeurden... eigenlijk is de naam het enigste wat ze gemeen hebben.

Je taalgebruik laat echter wel wensen over net zoals de feiten die je gebruikt. Ik zie liever dat de moderatie op jou soort reacties wordt toegepast.
20-05-2011, 13:06 door Anoniem
Ik zie trouwens ook dat dezelfde persoon als in de link heeft gezegd dat het geen Phising is. Iemand heeft per ongeluk zijn email ingevoerd bij het maken van een PSN.

https://twitter.com/#!/tim_weber

(deze link gaat naar dezelfde persoon als wie het bericht postte dat in de link staat)
20-05-2011, 16:13 door voidnecron
Ja idd, want een console ontwikkelen en daar een x-bedrag voor vragen heeft volledig raakvlak met je ICT security...
Wat een comments hier af en toe... en dat deze nog goed gekeurd worden ook door een mod.
20-05-2011, 16:27 door Anoniem
Door voidnecron: Ja idd, want een console ontwikkelen en daar een x-bedrag voor vragen heeft volledig raakvlak met je ICT security...
Wat een comments hier af en toe... en dat deze nog goed gekeurd worden ook door een mod.

Sony Thailand heeft daarnaast ook niks te maken met SCE (Sony Computer Entertainment), Sony is een veel groter bedrijf dan alleen games.. dit is zoals zeggen dat een Microsoft Office dodelijke bugs bevat en daarom de Xbox 360 slecht zou zijn.

dus samengevat: Gebrabbel meestal gepleegd door volstrekte idioten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.