image

Apple verspreidt lekke versie Opera

zaterdag 21 mei 2011, 17:33 door Redactie, 0 reacties

Apple verspreidt via de Mac App Store een lekke versie van de browser Opera. Inmiddels is Opera 11.11 verschenen, die een ernstig beveiligingslek verhelpt. In de store wordt nog versie 11.01 aangeboden, die in maart verscheen. "Gebruikers die op de App Store vertrouwen om te vertellen of hun software wel up-to-date is, zijn mogelijk niet met de beveiligingsrisico's bekend en blijven een onveilige versie van de Opera browser gebruiken", aldus Joshua Long. Hij merkt op dat Opera niet de enige versie is die achterloopt.

Volgens Stopbadware, een organisatie die zich met de bestrijding van malware bezighoudt, biedt een gecentraliseerde marktplaats ook voordelen. Het zou het updaten van alle applicaties vereenvoudigen, waarbij de gebruiker ervoor kan kiezen om alle geïnstalleerde apps in een keer te updaten. "Als dit gebruikers aanmoedigt om hun apps te updaten, dan is het goed voor de veiligheid", zegt Maxim Weinstein.

Weinstein merkt op dat er wel twee voorwaarden nodig zijn om de marktplaats op deze manier te laten werken. De updates moeten op tijd via de store aan gebruikers worden aangeboden. Daarnaast moeten de updates op malware gecontroleerd worden. "Gezien de vertragingen in App Store, lijkt er een spanning tussen deze twee punten te zijn."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.