Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

stealth spyware,wat nu?

25-05-2011, 15:04 door Anoniem, 45 reacties
Ik heb een vraag: Stel:mijn PC is ""besmet" met stealth spyware,zoals je die bij diverse spyshops kunt verkrijgen,wat moet/kan ik dan nog doen? Is de pc nog te reinigen? De verkoper van zo'n spyshop (ik deed net alsof ik de spyware wilde aanschaffen) zei me dat het enige wat helpt is de harde schijf vervangen.Is dat idd zo,en ben ik wellicht beter,veiliger en goedkoper uit met een nieuwe pc? Ik ben een computer-leek dus moet alles laten doen. Ik heb sterke aanwijzingen dat mensen uit de buurt mee kunnen kijken met wat ik op pc doe.De diverse (online) virus en spyware scanners (de bekende namen (mcafee,sinds paar maanden norton),panda activescan pro,eset,trendmicro,f-secure,microsoft-scanners,spybot,super-antispyware,malwarebytes,windows defender en zelfs exterminate-it vinden niks,hooguit trackingcookies.Graag antwoord van de diverse deskundige lieden op uw site.Dus er even vanuit gaande dat er idd stealth spyware op/in mn pc zit, wat nu te doen? Zijn er mensen die ervaring hebben met die stealth spyware en wat zijn hun bevindingen?
Reacties (45)
25-05-2011, 15:29 door SirDice
Door Anoniem: De verkoper van zo'n spyshop (ik deed net alsof ik de spyware wilde aanschaffen) zei me dat het enige wat helpt is de harde schijf vervangen.
Da's waarschijnlijk onzin. Knappe spyware die het overleeft als je de schijf een aantal keren overschrijft.

Ik heb sterke aanwijzingen dat mensen uit de buurt mee kunnen kijken met wat ik op pc doe.De diverse (online) virus en spyware scanners (de bekende namen (mcafee,sinds paar maanden norton),panda activescan pro,eset,trendmicro,f-secure,microsoft-scanners,spybot,super-antispyware,malwarebytes,windows defender en zelfs exterminate-it vinden niks,hooguit trackingcookies.
Ockham's scheermes. Als al die software niets vind is er waarschijnlijk ook niets te vinden. M.a.w. er staat geen spyware op de machine. Andersom, wat schiet die persoon (of personen) er mee op om bij jou op je PC mee te gluren?

Dus er even vanuit gaande dat er idd stealth spyware op/in mn pc zit, wat nu te doen?
Ok. Laten we er vanuit gaan dat het zo is. Heb je Vista of Windows 7? Dan gewoon de CD erin en opstarten vanaf de CD. Doe een compleet nieuwe installatie, verwijder al het oude spul. Een format van Vista (en hoger) overschrijft alles en de kans is heel groot dat eventuele spyware dan ook voorgoed naar de digitale jachtvelden is gezonden. Niet vergeten na de installatie netjes alle updates weer te installeren.

Zijn er mensen die ervaring hebben met die stealth spyware en wat zijn hun bevindingen?
Alleen met het puin ruimen. Onethische (en niet te vergeten strafbare) handelingen laat ik aan anderen over.
25-05-2011, 15:37 door Anoniem
Je zou het in elk geval moeten kunnen verwijderen door de harde schijf leeg te maken (bijvoorbeeld met DBAN, gewoon formatteren werkt waarschijnlijk niet) en een ander OS te installeren, als je pc gewoon voor "huis- tuin- en keukengebruik" is zou je zonder problemen linux (bijvoorbeeld ubuntu) of FreeBSD moeten kunnen gebruiken, waarmee je veel veiliger bent voor spyware.
25-05-2011, 16:09 door Anoniem
je kunt nog proberen te scannen met Webroot Security ,Eset smart security,Zonealarm Internet security[heeft goede firewall] die merkt ook keyloggers op].
Een andere goede anti-spyware software is:
http://download.cnet.com/CounterSpy/3000-8022_4-10337358.html?tag=dropDownForm;productListing
kun je ook lezen wat ervaring van andere gebruikers is.
Succes!!!
25-05-2011, 16:58 door Anoniem
De verkoper van zo'n spyshop (ik deed net alsof ik de spyware wilde aanschaffen) zei me dat het enige wat helpt is de harde schijf vervangen

Wat bedoel je hiermee ? Welke "spyshop" ?


Als je echt nog ongerust bent, volg dan gewoon het advies van SirDice.
25-05-2011, 17:04 door EDLIN
De verkoper van de Spyshop heeft je in ieder geval niet volledig geinformeerd.
In de handel is nl ook anti-spy software die aangeprezen wordt als zijnde gespecialiseerd in het detecteren en verwijderen van keyloggers en spy-software.
Grote kans dat de spyshop waar jij geweest bent deze software ook verkoopt.

Overigens bestaat er ook nog zoiets als een hardware keylogger. Zoals bv een verbinding tussen je toetsenbord en de computer. Iemand die fysiek toegang heeft tot jouw computer kan daarmee toetsaanslagen onderscheppen.
25-05-2011, 21:40 door Anoniem
ja het zou kunnen ook kunnen zijn dat er een hardware keylogger in verstopt is.Aan mn desktop is aan de buitenkant niks opmerkelijks te zien,ik begrijp dat er meestal iets aan de achterkant vd pc wordt geinstalleerd.Mn Acer laptop ook daar is niks te zien van buiten,maar bij een laptop schijnen ze aan de binnenkant van het apparaat een hardware keylogger te kunnen installeren,immers de laptop heeft geen los toetsenbord.Het is of hardware keylogger of stealth spyware want ik heb echt allerlei scans gedaan,ook nog Norton Power Eraser (werkt niet op laptop,geeft error-melding) en Blacklight van F-Secure en een online malware scanner van Kaspersky gebruikt,ook die vonden niks.
25-05-2011, 23:44 door Internet-junkie
Wat klinkt dat toch allemaal weer bekend:

- Ultrageheime spyware...
- Meekijken door de buren...
- Een gigantische hoeveelheid anti-virussoftware...
- Niet geloven dat de computer veilig is...
- En een anonieme topicstarter met buitengewoon weinig kennis....

Wanneer gaat topicstarter nou weer braaf zijn pilletjes (of Smarties) innemen?
Zeker met Sint Juttemis, als zijn computer weer veilig is.

Ik houd mijn hart vast dat hij zijn buren niet koud maakt omdat hij zich door hen "bespioneerd" voelt.
26-05-2011, 14:56 door ekim
Dit is wel erg ver gezocht hoor! TS ziet ze volgens mij vliegen...
26-05-2011, 15:00 door Anoniem
En ja ik ben een anonieme topicstarter met buitengewoon weinig kennis,net als btw waarschijnlijk voor de meeste andere internet/pc gebruikers geldt . En daarom kom ik op dit forum om advies/hulp inzake deze pc-problematiek vragen.Is dat soms verboden!? Ik hoop dat ik mn pc's weer veilig krijg,anders zal ik ze moeten gaan vervangen,want dit is geen houdbare situatie.En als dit forum alleen voor gevorderde pc gebruikers is,weten jullie dan een ander forum waar ik met mijn pc problemen terecht kan die wel geduld hebben voor beginnelingen.noem maar eens een site waar ik dan terecht kan.
26-05-2011, 15:40 door Anoniem
beste anoniem-topic-starter, heb je al eens geprobeerd om de reactie van SirDice te lezen ?
26-05-2011, 16:26 door Anoniem
Jazeker,ik moet de harde schijf een of meerdere keren formateren/overschrijven.Aangezien ik zelf niet erg handig/ervaren ben met dit soort dingen zal ik daarvoor deskundige pc-hulp gaan inroepen.Mijn pc's moet weer prive worden,zo niet dan moet&zal ik ze gaan vervangen.Ik vermoed dat de spyware al geruime tijd op mn pc's aanwezig is,ik had voorheen McAfee Internet Security op mn pc's en nu (sinds eind vorig jaar) Norton,maar kheb op mn pc's Windows Vista nog niet ge-herinstalleerd.Ik heb wel meer vertrouwen in de firewall en scanner van norton maar ja de spyware wordt schijnbaar noch door Norton noch door de andere scanners gezien.Ik heb overigens een UPC aansluiting ik gebruik nu bekabeld i.p.v. draadloos internet.Ik ga deskundig pc-hulp inroepen, want zo kan het niet langer en ik kan scannen zoveel als ik wil,maar dat schiet idd niet op.
26-05-2011, 16:57 door Anoniem
Harde schijf leeg maken met DBAN lijkt mij zeker een goed idee,alleen wil ik dat niet op eigen houtje gaan proberen,en verder denk ik als de pc weer op orde is gemaakt om volledige encryptie met bijv. true-crypt te gaan instellen.Daar kunnen de experts me vast ook mee helpen.Tevens overweeg ik sterk om windows vista te vervangen door windows 7 of een andere OS,ik denk dan aan linux.Maar ik ga beginnen met het (laten)maken van een kopie/image van mijn hele systeem incl. malware,spyware etc. voor evt.bewijsvoering (je weet maar nooit wellicht hebben ze iets illegaals op mn pc gezet,bijv. verborgen kp-bestanden o.i.d. en straks heb ik het dan gedaan,dank je de koekoek.) Daarna alles eraf,helemaal schoon en dan opnieuw OS,antivirus en firewall installeren en dan andere applicaties.
26-05-2011, 17:19 door Internet-junkie
Je kan je computers wel weggooien maar als je een nieuwe bestelt, dan plaatsen je buren toch weer een keylogger (waarschijnlijk zelfs voordat jij de computer via de koeriersdienst in ontvangst neemt).
26-05-2011, 18:56 door Anoniem
welke aanwijzingen heb je dan dat je pc besmet is met een keylogger, oid? Wanneer de rest van de gebruikers op het forum dit ook weten kan je waarschijnlijk beter geholpen worden. Anders is het gewoon virusscanner en firewall. En als je niets vind met meerdere programma's dan is het waarschijnlijk iets anders.
26-05-2011, 20:31 door Anoniem
@Internet-junkie: haha ja daar heb ik ook al aan gedacht,nou ik ben van plan om mijn eerstvolgende pc gewoon zelf in de winkel te kopen en zelf mee naar huis te nemen.Elk risico dat mn nieuwe pc wordt besmet zal ik proberen te vermijden,dus dat houdt wat mij betreft ook in een andere internetprovider (krijg ik nieuwe modem/router,e-mailaccount en zelfs nieuw huistel.nmr) en zal ik nieuwe accounts aanmaken voor hotmail,msn,facebook,twitter,hyves en dergelijke sites.En de oude opheffen/sluiten.En als er op mn nieuwe pc McAfee zit voorgeinstallleerd dan haal ik die meuk eraf en installeer gewoon goeie antivirus&firewall.Tsja het klinkt overdreven,maar met groepstalkers die je (mij) van allerlei dingen (o.a. zou ik een pedo zijn)beschuldigen en dagelijks het leven zuur maken kun je alles verwachten.En voor wie niet weet wat groepstalking(,ook wel gangstalking en in NL groepsbelaging genoemd) typ maar eens in op google.
27-05-2011, 12:53 door Euro10000
Met een livecd als "parted magic" kun je je harde schijf, leeg maken door formateren/verwijderen partities, dan de mbr wissen, dan is je harde schijf leeg.(create parttion table heet dit in gparted).
In windows, met win cd opstarten, "r" kiezen, dan kom je in de herstel konsole(soort dos), hier partities wissen, formateren en mbrfix (of fixmbr) uitvoeren, zie google voor handleiding.
Nu is je harde schijf leeg.
Dit bij een gebruikte en ook bij een nieuwe harde schijf, ja ook een nieuwe.

-Lees vooral deze website(en andere beveiligings site's), lees vooral hoe de virussen binnen komen, vaak kun je door iets anders te werken, of iets in windows te blokkeren, dan heb je minder last van virussen en spyware.
-lees ook de forum van deze site voor tips.
-http://gathering.tweakers.net/ hier is ook een gedeelte over virussen, lees dit ook regelmatig, dan krijg je meer tips.

-Software installeren, hier krijg je vaak spyware in je pc. Kijk voor "open source" software, dit is gratis en zonder spyware.
Kijk wel dat je van de originele site download(dit is dus zo een tip, "van de originele site downloaden" dan heb je minder kans op spyware).

-Indien je naar gevaarlijke site's gaat, installeer virtualbox, installeer in virtualbox windows of linux, en je gewone windows of linux wordt niet zo snel geinfecteerd.
(hier kun je ook linux proberen om te kijken of dit goed/leuk is).

-Met firefox werken(is open source software), hier als plugin installeren, noscript en adblock.
Nu moet je soms de website vrijgeven(rechtsonder), dit kun je eenmalig doen of voor altijd. Hierdoor ben je beter beschermt tegen website's die gehacked zijn.
-virusscanner en firewall installeren.
-Niet als admin werken, dus als gewone gebruiker gan werken die niks op de pc mag doen.
Hierdoor kunnen virussen/spyware zich niet installeren zonder dat je dit weet.(jij moet een wachtwoord geven om iets te installeren.
-Zorg dat je alle software direct updaten, dus windows en alle geinstalleerde programma's.
Dit moet direct gebeuren omdat hackers weten welke fouten er zijn in software, en hier gebruik van maken.
Dit is meestal maar een paar dagen mogelijk.
-flash, java, scripts, adobe pdf reader, zijn bijv heel gevaarlijk, dus altijd 100% geupdate houden.
-Office altijd geupdate houden, alle office files zijn heel gevaarlijk, deze kunnen heel gemakkelijk je pc infecteren, dus niet vreemde files openen indien het niet echt nodig is.

Er is natuurlijk altijd meer, maar dat vind je door veel te lezen over beveilgen.

-Beveiligen om betalingen te doen over internet. Telebankieren en op website's betalingen doen.
Een extra pc (oude pc), deze zwaar beveilgen, en hier alleen betalingen mee doen.
Hierdoor heb je veel minder kans dat je pc geinfecteerd is.
Zelf gebruik ik ubuntu pc, dus opstarten, updaten, telebankieren, pc uitzetten. Dus weinig kans voor een virus.
Natuurlijk zo min mogelijk software installeren om spyware te voorkomen.

-Om bovenstaande niet allemaal te moeten doen, kun je ook linux gebruiken.
Geen firewall nodig.
Geen spyware scanner nodig.
Geen virusscanner nodig.(wel nodig indien je windows files gaat scannen, zit er wel in indien je het wilt gebruiken).
Ik gebruik linux nu 4 jaar en geen virussen/spyware opgelopen.
Alle software(99%) zit in ubuntu, ja alles. Film kijken, video bewerken, office, muziek bewerken, foto bewerken etc.
Alle software komt van de linux server, dit is virusvrij/spywarevrij, dus geen zorgen met installeren.
En in linux gebruik ik firefox, hier heb ik ook noscript en adblock geinstalleerd.
Je mag in linux ook een firewall istalleren, maar is niet nodig.

Lees maar eens op computer forums, hoeveel mensen een virus oplopen die linux gebruiken, hier vind je zeer weinig tot geen een.
Enigste wat je wel kunt kontroleren is je videokaart, of deze voldoet aan de eisen van linux.
En je windows software die je gebruikt, of die ook linux beschikbaar is. Bijna alles is beschikbaar, dus voor de meeste gebruikers zou dit geen probleem moeten zijn.

Ja je mag van mij windows (is zeker niet slecht) gebruiken, maar je zult moeten gaan lezen over bveiligen, omdat er veel te veel virussen en spyware op pc's tercht komen. Dus je zult je pc beter moeten gaan beveilgen.
Persoonlijk besteed ik mijn tijd aan iets anders, ik lees wel elke dag wat gaande is met spyware en virussen, om toch b
27-05-2011, 13:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een vraag: Stel:mijn PC is ""besmet" met stealth spyware,zoals je die bij diverse spyshops kunt verkrijgen,wat moet/kan ik dan nog doen? Is de pc nog te reinigen? De verkoper van zo'n spyshop (ik deed net alsof ik de spyware wilde aanschaffen) zei me dat het enige wat helpt is de harde schijf vervangen.Is dat idd zo,en ben ik wellicht beter,veiliger en goedkoper uit met een nieuwe pc? Ik ben een computer-leek dus moet alles laten doen. Ik heb sterke aanwijzingen dat mensen uit de buurt mee kunnen kijken met wat ik op pc doe.De diverse (online) virus en spyware scanners (de bekende namen (mcafee,sinds paar maanden norton),panda activescan pro,eset,trendmicro,f-secure,microsoft-scanners,spybot,super-antispyware,malwarebytes,windows defender en zelfs exterminate-it vinden niks,hooguit trackingcookies.Graag antwoord van de diverse deskundige lieden op uw site.Dus er even vanuit gaande dat er idd stealth spyware op/in mn pc zit, wat nu te doen? Zijn er mensen die ervaring hebben met die stealth spyware en wat zijn hun bevindingen?

Wat jij moet doen is de reiniging uitbesteden, en eigenlijk ook de detectie. Je merkt later op dat je weinig van computers weet, waarom verwacht je dan dat wij technisch/inhoudelijk tools en kunde gaan aanvoeren ? Dit soort tools kunnen je systeem onklaar maken, expertise tot drie cijfers achter de komma is tamelijk lastig door te geven via een forum. Ja natuurlijk is je pc nog te reinigen, maar een herinstallatie van de software is wenselijk omdat tools nooit 100% zekerheid bieden alles te ontdekken. Ja ik heb ervaring met dergelijke rommel, bijna altijd blijkt een herinstallatie de juiste keuze omdat ik geen zin binnen drie dagen weer gebeld te worden met vage klachten. Ik wil er vanaf zijn, en de eigenaar van die zieke computer ook. Lui die enkel met tools aan de slag gaan zien niet altijd alle troep en zijn vaak uiteindelijk langer bezig dan een schone installatie en dus betrouwbare uitgangspositie. En ja het kan lastig zijn na een frisse installatie alle software en persoonlijke instellingen weer op te tuigen, dat zal ik niet ontkennen.
27-05-2011, 13:40 door Anoniem
@Euro10000: bedankt voor de tips/info.Windows updates worden bij mij automatisch aangemeld,ik moet alleen toestemming geven tot download en installatie,ook norton wordt dagelijks handmatig en als het goed is ook automatisch ge-update,ook de andere virus,spyware en malware scanners worden door mij voor elke scan-sessie handmatig ge-update.Ook adobe,flash player en java updates worden door mij geinstalleerd zodra er melding komt van een beschikbare update.downloads doe ik bij voorkeur vd originele websites van de producent,maar zo had ik laatst norton power eraser gedownload vd symantec-website (www.symantec.com) en kort daarna tijdens kontakt met de norton-klantenservice werdt mij verteld dat dit valse npe-download was ,de echte was zoveel mb en deze was groter.DUS ZELFS VAN DE SYMANTEC WEBSITE ZIJN DOWNLOADS SCHIJNBAAR NIET VEILIG!
27-05-2011, 13:50 door Anoniem
Aparte PC voor internetbankieren en evt.internetwinkelen,dat vindt ik echt een goed idee.Zelf durf ik met mijn huidige PC's niet te internetbankieren.Ik had me aangemeld voor internetbankieren,maar er toch maar vanaf gezien en me afgemeld.Gezien mijn pc-problematiek denk ik een goed besluit.Maar ik zat er zelf ook al aan te denken om diverse pc's voor elk 1 doeleinde te gebruiken,bijv. 1 voor bankieren,en 1 voor social networking,en 1tje voor surfen op internet.
27-05-2011, 14:01 door Anoniem
In December nog is McAfee virusverwijderingservice met elk van mijn pc's bezig geweest om malware e.d te verwijderen,die er toch op kwam ,ondanks mcafee antivirus&antispyware&firewall en windows updates.op de ene werden fault (of false) drivers aangetroffen en op de andere was ook iets met de drivers.kort daarop ben ik op norton overgestapt. maar ik heb toen niet mn pc leeggemaakt en windows ge-herinstalleerd.Volgns de McAfee medewerker is er tegen die fault/false drivers niet veel te doen.Ja,verwijderen of windows herinstalleren. En de software zoveel mogelijk updaten,niet alleen windows en adobe,java maar ook vd webcam etc.
27-05-2011, 15:45 door Anoniem
Beste bezorgde Anoniem,

Ik vrees dat het overschakelen naar een andere provider geen zin heeft. Wanneer er geen enkel spoor van spyware/hardware keyloggers of afluisterapparatuur in en om je werkplek te vinden is, zoals in jouw geval, kun je te maken hebben met zogenaamde overhead interception. Een spionage techniek vaak ingezet door buitenlandse regeringen.

Het zou kunnen dat je hun vizier geraakt bent vanwege opmerkingen over deze regering. Landen die hier vaak op betrapt zijn zijn bijvoorbeeld, Pakistan, Armenië, Duitsland en de Verenigde Staten.

Op het moment dat je gemonitord wordt via zogenaamde overhead interception zal het overschakelen naar een andere ISP weinig nut hebben aangezien zulke interception plaats vindt via de AMX (Amsterdam Internet Exchange).
27-05-2011, 15:52 door Mysterio
Hmmmm... Ik weet niet zo goed of ik zo serieus moet reageren op de topic starter, aangezien het volgens mij één van de vele vragen van dezelfde persoon is, zonder dat er ooit een oplossing bevredigend kan zijn.

Als je zeker wilt weten dat je harde schijf schoon is, dan is de allersnelste oplossing om er simpelweg een andere schijf in te zetten. ;)

De rest is allemaal al genoemd.
27-05-2011, 18:51 door Anoniem
Mysterio de pc problematiek is serieus,en ik ben serieus,ik ga met jullie aanbevelingen aan de slag,d.w.z. ik zal mijn pc's overleveren aan de pc-experts.Ik dank jullie allen voor de adviezen en tips ,en ik heb goede hoop dat het met mijn pc's weer helemaal in orde komt. Zo niet dan kan ik ze altijd nog gaan vervangen.Fijn dat jullie iemand die niet zo onderlegt is met internet en pc-knowledge toch proberen te helpen.Ik vindt www.security.nl een topsite.
27-05-2011, 19:58 door Anoniem
Het mag verwacht worden dat je onder windows van Microsoft nooit veilig zal zijn.

Stap daarom over op linux. Ik merk dat je jezelf niet langer veilig voelt onder Microsoft. Je bent niet alleen.

Ik had een cliente waarbij steeds blote vrouwen in beeld kwamen, ze schaamde zich. Was angstig geworden. Ze moest huilen toen ze het liet zien. Nu staat er Kubuntu linux op haar pc en voelt ze zich weer veilig.

Stap over op linux.
27-05-2011, 20:37 door _____
Dit ontaard in een beetje zielige toestand. Voor elk doel een pc en zo, niets te vertrouwen?

Een tweede pc is altijd handig en soms misschien nodig maar het wordt nu wel erg paranoide.

Werk virtueel en/of gebruik een (linux)live-cd voor internetbankieren!
28-05-2011, 02:45 door Euro10000
Door (*!*): Dit ontaard in een beetje zielige toestand. Voor elk doel een pc en zo, niets te vertrouwen?

Een tweede pc is altijd handig en soms misschien nodig maar het wordt nu wel erg paranoide.

Werk virtueel en/of gebruik een (linux)live-cd voor internetbankieren!
Een windows pc is niet te vertrouwen, dat weet je indien je weet hoe mensen met de pc omgaan tav beveiliging, dus een 2e pc is zeer goed.

Met een livecd heb je je pc niet geupdate wat weer gevaarlijk is.
En om elke keer de volledige update's op te halen gaat veel tijd in zitten, omdat de update heel groot gaat worden.
Je kan nog booten vanaf een externe harde schijf, waar je een aparte OS op gezet hebt, maar dit vind ik niet prettig.
Zelf heb ik een pc gevonden voor 29 euro, een pentium 4.
28-05-2011, 17:21 door Rene V
[edit]reactie verwijderd[/edit]
28-05-2011, 17:56 door swake
Stealth spyware of een stealth virus is afgeleid van de Amerikaanse stealth bommenwerper. Deze bommenwerper heeft de mogelijkheid zich onzichtbaar te maken voor de radars van de vijand. Zo is het net met stealth spyware virussen en stealth spyware. Van zodra Windows actief is en men gaat een scan uyitvoeren met de beveiligingssoftware gaat het stealth virus zich onzichtbaar maken voor de antivirusscanner. Daar het virus ontwikkeld werd voor windows besturingssystemen is het virus wel degelijk te verwijderen met een Avira reddingsschijfje dat gebaseerd is op Linux. Met dit schijfje de computer booten en de harde schijf of schijven scannen. Op deze wijze kan het virus zich niet activeren, dus zich ook niet gaan verbergen en kan het opgespoord en verwijdert worden.
Download hier het ISO bestand, brand dit op een schijfje en scan hiermee gans de computer.
http://www.avira.com/en/support-download-avira-antivir-rescue-system
30-05-2011, 01:41 door Anoniem
Met een livecd heb je je pc niet geupdate wat weer gevaarlijk is.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Een live cd werkt prima!
Hoezo geen updates, nee natuurlijk niet, is toch niet nodig man.
30-05-2011, 19:55 door Anoniem
Nou ja ik als TS kan jullie mededelen dat ik mijn pc's z.s.m. aan deskundigen van een computerhulp aan huis-bedrijf of ze meeneem naar een pc winkel met reparatie en malwareverwijderingservice.Die zullen wel weten wat er gedaan moet worden en hoe dat moet.Topic-reageerders schijnen verdeelde meningen erop na te houden wat nu het beste met mijn pc's kan worden gedaan om ze weer veilig te maken.Ik wou dat ik genoeg geld had dan kocht ik een mac.Ik overweegt idd Linux erop te laten zetten,op mn huidige pc's.
31-05-2011, 08:38 door Anoniem
Aan de TS, ik heb hier Dé anti-malware, anti-spyware, anti-rootkit en anti-ik-voel-me-heel-belangrijk "software" voor jou:
Risperidon
http://www.janssen-cilag.nl/content/products/janssen-cilag.nl_dut/pool_content/RispCons_b.pdf
Veel plezier! ;)
31-05-2011, 16:08 door Anoniem
het zit in je (draadloze) router, deze is misschien gekraakt en je data wordt ge-sniffend. (door je buurjongen)
ga eens naar httpS://gmail.com of zo, krijg je dan een certificaat error ?
01-06-2011, 03:23 door Internet-junkie
Door Anoniem: Nou ja ik als TS kan jullie mededelen dat ik mijn pc's z.s.m. aan deskundigen van een computerhulp aan huis-bedrijf of ze meeneem naar een pc winkel met reparatie en malwareverwijderingservice.Die zullen wel weten wat er gedaan moet worden en hoe dat moet.Topic-reageerders schijnen verdeelde meningen erop na te houden wat nu het beste met mijn pc's kan worden gedaan om ze weer veilig te maken.Ik wou dat ik genoeg geld had dan kocht ik een mac.Ik overweegt idd Linux erop te laten zetten,op mn huidige pc's.

Vertrouw je zo een bedrijf dan wel dat juist zij geen keylogger en ander spyware installeren?

In je openingspost heb je het over 1 pc. In je meest recente post heb je het over meerdere pc's
Hoeveel pc's heb je eigenlijk?

Ook voor Macs en Linux-pc's zijn er virussen, keyloggers, spyware e.d.. Geen enkel systeem is en blijft gegarandeerd 100 procent veilig.
01-06-2011, 08:44 door fluffyb53
Door Internet-junkie: Wat klinkt dat toch allemaal weer bekend:

- Ultrageheime spyware...
- Meekijken door de buren...
- Een gigantische hoeveelheid anti-virussoftware...
- Niet geloven dat de computer veilig is...
- En een anonieme topicstarter met buitengewoon weinig kennis....

Wanneer gaat topicstarter nou weer braaf zijn pilletjes (of Smarties) innemen?
Zeker met Sint Juttemis, als zijn computer weer veilig is.

Ik houd mijn hart vast dat hij zijn buren niet koud maakt omdat hij zich door hen "bespioneerd" voelt.

Ik heb enkele klanten die echt paranoide doen over vermeende spyware, virussen, enz. Een normaal gesprek met dit soort mensen is amper mogelijk. Ze zijn - zonder bewijzen - er echt van overtuigd - dat ze godganse dag worden aangevallen.

Dit zijn hopeloze gevallen. Rootkits kunnen lastig te verwijderen zijn maar buiten windows zijn ze perfekt te verwijderen of te desinfecteren. Als een rootkit een windows-driver heeft besmet is verwijderen geen optie. Met bv de Kaspersky Recovery Iso heb ik heel goeie resultaten.

Een controle op actieve TCP-verbindingen bewijst in veel gevallen de aanwezigheid van rootkits.
01-06-2011, 16:17 door Anoniem
Ik wil allen er even op wijzen dat mijn topic vraag begon met:STEL dat mijn pc'met stealth spyware is besmet,wat moet/ kan ik dan nog doen? Er even vanuitgaande dat dit idd het geval zou zijn.Maar het hoeft natuurlijk niet idd zo te zijn.Ik heb daar aanwijzingen voor dat het MOGELIJK wel het geval is.Daar kom je dus alleen achter door onderzoek te doen,dat heb ik gedaan met diverse virus,spyware- en een enkele rootkit-scanner (blacklight).Deze hebben niks noemenswaardig gevonden.MAARRR dat hoeft nog niet te betekenen dat er ook niks is,er is heel slimme malware die zich voor de diverse scanners kan verstoppen.Jullie weten toch dat hackers hun malware eerst uittesten op de diverse virus,spyware,rootkitscanners ed. voordat ze ermee aan de slag gaan? Zoal ik al zei,ik ben een pc-leek dus ik zoek deskundige hulp.En als ik mn pc wegbreng voor onderzoek, enz. dan zal ik er zelf bij blijven.Ik laat mijn pc's daar niet alleen.Ik zeg niet dat de mensen die daar werken in een complot tegen mij zitten,maar zekerheid gaat boven alles.En die opmerkingen over pillen en zo dat slaat echt nergens op.Eigenlijk zou ik klacht daarover moeten indienen bij de redactie.
01-06-2011, 18:03 door peanuty
Daar kom je dus alleen achter door onderzoek te doen,dat heb ik gedaan met diverse virus,spyware- en een enkele rootkit-scanner (blacklight).Deze hebben niks noemenswaardig gevonden.MAARRR dat hoeft nog niet te betekenen dat er ook niks is,er is heel slimme malware die zich voor de diverse scanners kan verstoppen


Op deze manier denken...... vind ik doemdenken.
Enne, .. je moet niet door de brug zakken voordat je erop staat.!!

Wanneer na diverse scans nóg niets wordt gevonden...ga er dan maar eerst vanuit dat ie schoon is. ;)
01-06-2011, 21:06 door Internet-junkie
Door Anoniem: ...Ik heb daar aanwijzingen voor dat het MOGELIJK wel het geval is. ... Zoal ik al zei,ik ben een pc-leek ...

Welke aanwijzingen heb je?

Hoeveel pc's heb je nou eigenlijk?

Voor een pc-leek heb je wel een hele grote verzameling anti-virusproducten e.d. .
Hoeveel kennis / ervaring heb je met hardware en software?
01-06-2011, 21:14 door Internet-junkie
Door Anoniem: Het mag verwacht worden dat je onder windows van Microsoft nooit veilig zal zijn.

Stap daarom over op linux. Ik merk dat je jezelf niet langer veilig voelt onder Microsoft. Je bent niet alleen.

Ik had een cliente waarbij steeds blote vrouwen in beeld kwamen, ze schaamde zich. Was angstig geworden. Ze moest huilen toen ze het liet zien. Nu staat er Kubuntu linux op haar pc en voelt ze zich weer veilig.

Stap over op linux.


Off topic:
Ik zie ook regelmatig blote mevrouwen in beeld.

Soms schaam ik me ook... maar ik ga er nooit van huilen. ;-)
01-06-2011, 21:32 door Anoniem
@anoniem, Ik heb ook vaak vragen over beveiliging en computers. Het is alleen, want je weet nooit wat voor mensen allemaal advies aan je geven, dus wel blijven oppassen met al die antwoorden. Ook als ze je het advies geven van je moet alles maar formatteren, want dan ben je ineens alles kwijt. Aldoende leert men ja, maar op dat moment weet je niet beter.
01-06-2011, 21:34 door _____
Door (*!*): Dit ontaard in een beetje zielige toestand. Voor elk doel een pc en zo, niets te vertrouwen?

Een tweede pc is altijd handig en soms misschien nodig maar het wordt nu wel erg paranoide.

Werk virtueel en/of gebruik een (linux)live-cd voor internetbankieren!
---
Hallo TS, raar verhaal en weinig aanknopingspunten.

Indien je malwarevrij wilt blijven en toch op inet wil doe dan bovenstaande, je kan dan niet geïnfecteerd worden.
02-06-2011, 04:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil allen er even op wijzen dat mijn topic vraag begon met:STEL dat mijn pc'met stealth spyware is besmet,wat moet/ kan ik dan nog doen?
STEL dat dat zo is: Wat doe je nou werkelijk op je PC?
Bij beveiliging vraagstukken is de eerste vraag altijd: Wat is het risico?[b/]
Kortom: Werk je aan geheime apparatuur/software/modellen voor het bedrijf waar je bij werkt?
Hoeveel euro stuur je nu per maand werkelijk via internet heen en weer?
En dan nog, is het niet zo dat jouw bank, zoals de meeste, een voorziening hebben voor tot bedrag X dat onrechtmatig van je rekening is verdwenen? Daarnaast zijn paypal, creditcards en moneybookers ook helemaal dichtgetimmerd qua voorwaarden in het voordeel van de consument bij onrechtmatige transacties.

Maak je je echter alleen druk over dat iemand kan meekijken naar wat je op internet (http) rond bladert: Wees maar blij dan dat je weinig van computers weet, aangezien elke beetje netwerk/systeembeheerder in no-time precies kan zien wat jij allemaal waar bezoekt over het algemeen. (Zelfs SSL is nog steeds begin+eind-punt & tijdstip/duur sessie bekend.)
En als netwerkbeheerder in opleiding kan ik je zeggen dat het persoonlijk bijzonder oninteressant is om te kijken naar sessie/applicatie-laag gegevens van een enkele gebruiker. (Gegevens voor mij, want Informatie wordt het pas wanneer de gegevens meerwaarde voor mijn beheertaak hebben.)

Goed, je hebt nu voor jezelf duidelijk wat het Risico is ongeveer?
Dan vraag 2:
Wat mag het totale veiligheid budget bedragen, gerelateerd aan deze bepaalde risico's?

Dan vraag 3:
Hoe bruikbaar moet het systeem minimaal zijn? (Als je graag Windows-spellen speelt, is het al weer af te raden om Linux te installeren, tenzij je helemaal virtualisatie fanboy bent.)

Wist je trouwens dat de meeste grote providers jou op de hoogte stellen als je bijvoorbeeld in een botnet terecht bent gekomen? (UPC/Ziggo/KPN/etc) Want de netwerkbeheerders van die bedrijven zitten er namelijk ook niet op te wachten dat hun infrastructuur ergens anders tegen gehouden wordt (over-actieve spam-filters is een simpel voorbeeld) of dat de provider negatief in het nieuws komt met slecht beveiligde verbindingen.

Dus als je niet echt veel van computers weet: Zorg dat je in ieder geval legale (besturings-) software gebruikt, over het algemeen is dat voor de computerleek de OEM-windows versie welke meegeleverd werd met het systeem. En dan kan je de virusscanner en malware checker activiteiten altijd nog zo bont maken als je wil. Als jij graag 500 euro voor een PC-Audit uit geeft, elke 3 maanden, moet je dat vooral doen. (Opleiding, lezen, leren, weten, kennen, is goedkoper b.t.w.) De meeste mensen kunnen echter af met de gratis Anti-malware oplossingen welke Microsoft bij haar consumenten besturingssysteem aanbiedt.

Ik garandeer je dat wanneer je eerste OS == Windows, niet veilig kan krijgen, je bij Linux ook niet de skills bezit om een Service Level Agreement op je systeem te kunnen afgeven. Daarmee bedoel ik: Die geniale malware die jij beschrijft, die door alle scanners heen komt (0-day exploits icm iemand die belang bij jouw systeem heeft) tref je namelijk net zo hard aan op Linux en MacOS.
Overigens is daarbij het besturingssysteem al lang niet meer bepalend voor of en hoe je gehackt/crackt/besmet kan/gaat worden: Applicaties (vooral de webapps die groeien als kool) zijn veel bepalender voor of en welke lekken (naar het internet) een computer bezit.

(Deze reactie valt onder de CC-licentie, als hij ergens anders weer nodig is, kopiëer, plak en desnoods modificeer em maar. ;-) )
03-06-2011, 12:29 door Anoniem
Voor zover ik weet gebruik ik legale windows software,bij mijn Dell Inspiron desktop werden de schijfjes bijgeleverd (vista home basic) en bij mijn Acer Aspire laptop zat Windows voorgeinstalleerd (dus zonder bijgeleverde cd)(vista home premium).Ik speel eigenlijk nooit games,op mijn laptop zitten voorgeinstalleerde games en op mn desktop wat via upclive.nl gedownloade gratis games,maar ik speel ze vrijwel nooit.Ook de antivirus voorheen McAfee Internet Security en sinds December vorig jaar Norton 360 zijn betaald en legaal.Windows updates komen automatisch binnen net als die van Adobe en Java.
04-06-2011, 00:43 door Anoniem
Ok, nou dan is dit probleem opgelost.

Volgende patient.
05-06-2011, 15:23 door Anoniem
Ik heb een vraag: Stel:mijn PC is ""besmet" met stealth spyware,zoals je die bij diverse spyshops kunt verkrijgen,wat moet/kan ik dan nog doen? Is de pc nog te reinigen? De verkoper van zo'n spyshop (ik deed net alsof ik de spyware wilde aanschaffen) zei me dat het enige wat helpt is de harde schijf vervangen.Is dat idd zo,en ben ik wellicht beter,veiliger en goedkoper uit met een nieuwe pc?

Welnee , die verkoper is gek ..harde schijf erasen met DBan en dan zoals eerder hier. en.....ach wat laat maar zitten ....
je brengt pc toch weg ? Zelfs formatteren doe je niet zelf ? Maar als je hem wegbrengt hoe weet je dan zeker of ze je harde schijf wel erased hebben met Dban voordat ze hem hebben geformatteerd ??
Het is echt heel simpel .

' 'ik heb sterke aanwijzingen dat mensen uit de buurt mee kunnen kijken met wat ik op pc doe."

Misschien moet je maar eens een afspraak gaan maken met een psychiater , hoef je niet voor te schamen hoor , er zijn er wel meer mensen die last hebben van digitale achtervolgingswaanzin .
06-06-2011, 11:45 door Mysterio
TS: Welkom bij cirkelredenering.nl. Je scant om te weten of je besmet bent, maar hecht geen waarde aan de resultaten. Dan kun je beter niet scannen.

Je vraagt om advies, maar wil of kan het zelf niet uitvoeren. Wat wil je met het advies doen dan?

Je krijgt advies en tips, maar je blijft drammen over je angst voor een eventuele besmetting en complotten. Wil je advies, of alleen maar dat er mensen naar je luisteren?

Je doet een aantal uitspraken die er op wijzen dat er iets niet klopt. Ik citeer:
Jullie weten toch dat hackers hun malware eerst uittesten op de diverse virus,spyware,rootkitscanners ed. voordat ze ermee aan de slag gaan?
Klopt! Maar denk je echt dat je zo belangrijk bent dat er iemand speciaal voor jou spyware gaat schrijven?

Ik zeg niet dat de mensen die daar werken in een complot tegen mij zitten, maar zekerheid gaat boven alles.
Zekerheid gaat niet boven alles... zeker niet wanneer zekerheid nooit bereikt kan worden. Je vertrouwen in een partij die jouw computer gaat maken is er niet en dus kun je nooit je zekerheid van die partij krijgen. Het is een cirkel waar je niet uit komt. Je voelt je afhankelijk van een expert om jouw onzekerheid te doen afnemen, maar jouw wantrouwen maakt je alleen maar onzekerder.

Er zijn je legio oplossingen geboden waardoor je menselijkerwijs gesproken zeker weet dat je computer schoon is. Maar wat wil je horen? Onzekerheid is als een vuur wat nooit verzadigd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.