image

"Apple verwart beveiligingstermen"

woensdag 25 mei 2011, 16:33 door Redactie, 6 reacties

Apple geeft gebruikers die met een nep-virusscanner besmet zijn geen duidelijk advies en verwart beveiligingstermen. Dat beweert Chester Wisniewski van het Britse anti-virusbedrijf Sophos. Vanwege alle problemen met de MacDefender scareware, een programma dat Mac-gebruikers laat geloven dat hun computer besmet is en creditcardgegevens probeert te bemachtigen, publiceerde Apple dit advies. Daarin staat dat Mac-gebruikers het doelwit van een phishing scam zijn geworden.

"In onze bedrijfstak heeft phishing een zeer specifieke betekenis", aldus Wisniewski die vervolgens naar een Wikipedia artikel verwijst. Daarin staat dat phishing het versturen van e-mails in naam van legitieme bedrijven is om vertrouwelijke gegevens te bemachtigen. MacDefender valt volgens de virusbestrijder in de categorie Trojaans paard.

Virusscanner
Daarnaast verbaast Wisniewski zich ook over het feit dat Apple nergens in het advies een virusscanner aanraadt. "Het is ook een beetje raar dat je mensen niet aanraadt om een anti-virus programma te draaien als ze zijn geïnfecteerd of door kwaadaardige code aangevallen." Zeker aangezien Apple dit in dit artikel wel aanbeveelt.

"Het is fantastisch om je als partner in onze strijd tegen cybercrime te hebben, en we hopen dat je je blijft inzetten om klanten online te beschermen. Kunnen we het echter eens worden dat we dezelfde woordenschat gebruiken en onze boodschap duidelijk houden", besluit Wisniewski.

Reacties (6)
25-05-2011, 17:24 door SirDice
MacDefender valt volgens de virusbestrijder in de categorie Trojaans paard.
Daar ben ik het volmondig mee eens.
25-05-2011, 19:23 door Anoniem
Sinds wanneer is het alleen phising als het via email gaat?
25-05-2011, 22:02 door svenvandewege
Apple zal waarschijnlijk geen virusscanner aanbevelen omdat ze daarmee toegeven dat hun os weldegelijk kwetsbaar is voor malware. En dat ze verwachten dat er in de toekomst meer malware voor hun onkwetsbare systeem zal verschijnen.
Hoe onwaar het ook is, het is wel 1 van de verkoop argumenten om mensen voor een mac te laten kiezen in plaats van een windows computer. Heb er zelf ervaring mee gehad in de appleshop.
26-05-2011, 08:57 door Anoniem
Door svenvandewege: Apple zal waarschijnlijk geen virusscanner aanbevelen omdat ze daarmee toegeven dat hun os weldegelijk kwetsbaar is voor malware.

Ze raden geen virusscanner aan omdat het volgens hen om een phishing aanval ging. Daar helpt geen virusscanner tegen.

Peter
26-05-2011, 14:28 door svenvandewege
@Peter: Kun je na gaan hoe stom ze zijn bij Apple.
29-05-2011, 16:34 door Anoniem
Rotte Apple
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.