image

Senator wil privacybeleid voor Apple en Google apps

vrijdag 27 mei 2011, 10:36 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse senator wil dat Apple en Google aan alle apps een privacybeleid toevoegen, om zo gebruikers tegen het traceren van hun locatie te beschermen. Ook zouden gebruikers zo beter weten welke informatie wordt opgeslagen en met wie gedeeld. "Apple en Google hebben keer op keer gezegd dat ze toegewijd aan de privacy van gebruikers zijn", aldus de Democratische Senator Al Franken. "Dit is een eenvoudige kans voor jullie bedrijven om die woorden in daden om te zetten."

Uit onderzoek van TRUSTe en Harris Interactive zou blijken dat meer dan tachtig procent van de populairste 340 gratis applicaties geen link naar een privacybeleid heeft. Franken stuurde zijn brief naar aanleiding van de eerdere hoorzitting in het Congres, waarbij Apple en Google zich wegens het opslaan van locatiegegevens moesten verantwoorden.

Begrijpbaar
"Het verplichten dat elke app in jullie marktplaatsen een duidelijk, begrijpbaar privacybeleid heeft, zou niet de meeste privacyzorgen in de mobiele markt oplossen, maar het zou een eenvoudige eerste stap zijn die iedereen met minimale informatie voorziet over wat voor informatie een app opslaat en hoe die gegevens met derden worden gedeeld."

Franken zou het liefst voor alle applicaties een privacybeleid zien, maar vraagt Google en Apple om met "locatie-bewuste" applicaties te beginnen.

Reacties (1)
29-05-2011, 22:00 door Anoniem
Op zich heel goed. Maar laten ze nu eerst eens beginnen om de bestaande privacywetten van toepassing te verklaren op alle gebruikers en niet uitsluitend Amerikanen. Zelfs dat is al niet veel met "patriot acts" etc., maar in ieder geval geven ze dan het gevoel dat ze privacy serieus willen nemen...
Is het niet mooi om zo een beetje te dromen............. :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.