image

Miljoenen Skype-gebruikers dupe EasyBits update

maandag 30 mei 2011, 12:03 door Redactie, 4 reacties

Skype-gebruikers zijn het afgelopen weekend opgeschrikt door een ongeautoriseerde installatie van "EasyBits GO", een update die via de Skype Extras Manager werd verspreid. De Skype Extras Manager is een programma dat voor het beheer van verschillende plug-ins en spelletjes wordt gebruikt. Vorig jaar werd een lek in de software actief gebruikt voor het infecteren van Skype-gebruikers.

EasyBits is een partner van Skype die dit weekend een nieuwe update uitbracht. Door een fout werd de update niet juist geïnstalleerd of verwijderd. Het aantal sessies sprong hierdoor van 850.000 per dag naar meer dan zeven miljoen. Het bedrijf benadrukt dat EasyBits GO geen malware is. "Helaas bevat de user interface in de update een defect dat de gebruikerservaring verwart wat tot onbedoelde installaties kan leiden", zo is in een verklaring te lezen.

Inmiddels wordt de update niet meer aangeboden en heeft EasyBits een bestand beschikbaar gemaakt om de update te verwijderen. Skype zegt dat het maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Vorige week kregen miljoenen Skype-gebruikers met een storing te maken, waar uiteindelijk een update voor verscheen.

Reacties (4)
30-05-2011, 13:05 door spatieman
uhm, ik gebruik skype zelden, maar ik hoop dat die meuk updater ook uitgeschakeld kan worden.
30-05-2011, 20:58 door cyberpunk
...Skype Extras Manager... Die staat hier al een eeuwigheid uit. Geen last van EasyBits GO dus...
04-11-2011, 21:49 door Anoniem
Wij hebben nooit last van porno met dit programma. dus ik denk dat dat weer iets is wat tussen jullie oren zit. groetsusanne
08-06-2012, 21:40 door Anoniem
De automatische updater van skype kun je uitschakelen bij services.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.