image

Google verwijdert weer Android malware

dinsdag 31 mei 2011, 17:06 door Redactie, 3 reacties

Google heeft weer applicaties van de Android Marktplaats verwijderd waar malware in verstopt zat. Het gaat om meer dan 25 geïnfecteerde apps waar een "gestripte" versie van de DroidDream malware in werd aangetroffen, en die door mogelijk 120.000 gebruikers zijn gedownload. DroidDream werd begin dit jaar in meer dan vijftig applicaties ontdekt. De malware gebruikte een beveiligingslek in het Android besturingssysteem om rootrechten te krijgen. Uiteindelijk verspreidde Google een applicatie om de malware op afstand van besmette telefoons te verwijderen.

De nieuwe malware werd dit weekend ontdekt nadat een app-ontwikkelaar zag dat een aangepaste versie van zijn app werd verspreid op de Android Marktplaats. De toegevoegde code bleek kwaadaardig te zijn en met die van DroidDream overeen te komen. Uiteindelijk werden nog twee dozijn andere besmette apps gevonden. Het gaat om apps als 'Sexy Girls: Hot Japanese', 'Beauty Breasts', 'HOT Girls 4' en 'Sex Sound: Japanese'.

Door het versturen van een bericht is het mogelijk voor de auteurs van de malware om de besmette applicatie te activeren. Eenmaal geactiveerd kan de malware het IMEI, IMSI, Model, SDK versie en informatie over geinstalleerde software versturen. Daarnaast kan de malware ook nieuwe pakketten installeren, maar heeft in tegenstelling tot DroidDream hier wel hulp van de gebruiker bij nodig. Inmiddels heeft Google alle besmette apps van de Marktplaats verwijderd.

Reacties (3)
01-06-2011, 08:21 door Anoniem
120.000 gebruikers? Van dit soort apps? Dan vraag je als gebruiker toch om problemen?
01-06-2011, 10:30 door Anoniem
Ik zie ook nooit echt het nut er van in XD als je porno wilt kijken hebben ze daar hele mooie gratis websites voor. Ik denk dat een app weinig toegevoegde waarde heeft. En als je dan toch zo graag met virtuele tieten wilt spelen heb je denk ik een groter probleem dan malware op je telefoon.
01-06-2011, 13:24 door Anoniem
gut gut moraal ridders
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.