image

Gegevens 1,2 miljoen Neckermann-klanten gestolen

woensdag 1 juni 2011, 12:43 door Redactie, 5 reacties

Aanvallers hebben de gegevens van 1,2 miljoen klanten van postorderbedrijf Neckermann gestolen. Het ging voornamelijk om Duitsers die aan een loterij op Neckermann.de hadden deelgenomen. In een verklaring laat het bedrijf weten dat voornaam, achternaam en e-mailadressen zijn buitgemaakt. Aanvullende persoonlijke gegevens zouden niet zijn gestolen. Alle getroffen personen zijn inmiddels via e-mail ingelicht. De aanval werd op 26 mei opgemerkt, maar wanneer die heeft plaatsgevonden kon Neckermann niet vaststellen.

"Hackeraanvallen komen in het internettijdperk steeds vaker voor. Ze zijn gericht tegen talloze bedrijven uit allerlei industrieën. Het zijn misdrijven waarvan de daders moeten worden vervolgd, ongeacht of het om uitgebreide gegevens gaat, of zoals in dit geval alleen om voornaam, achternaam e-mailadres", aldus de verklaring.

Reacties (5)
01-06-2011, 13:38 door voidnecron
Apart dat hier niemand op reageert, terwijl als er Sony had gestaan was het forum te klein geweest :P
01-06-2011, 14:30 door Anoniem
fsck sony, en fsck neckermann

en meer ga ik er ook niet eens over zeggen :-#
01-06-2011, 16:15 door waaromdan
@ voidnecron

Het is wel even een verschil of het een van de talloze bedrijven betreft die zijn websitebeveiliging niet op orde heeft (standaard tegenwoordig), of dat het Playstation Network met miljoenen gebruikers plat ligt.
02-06-2011, 02:09 door Anoniem
Neckermann ? ... wazzda ?
02-06-2011, 08:12 door Anoniem
K*T, net gisteren ook is mijn nieuwe bankstel geleverd van de Neckermann die ik via de site besteld had :7
Maar nu valt alles ook ineens op zijn plaats. Slaap-Bank was al weken te laat, kreeg maar geen e-mail er over, dinsdag boos gebeld kon die woensdag ineens geleverd worden.

Moet ik alleen wel even de iDeal-betaling terug ontvangen en zodra ik dat terug heb per AcceptGiro betalen. Maar het is daar tussenin bijna 20 euro goedkoper geworden in mijn voordeel, dus die extra administratieve handeling kan ik nog wel opbrengen. ;-)

Of dat gebruikelijke procedure is daar weet ik niet, maar het valt wel heel mooi samen met dit nieuws bericht. Gelukkig weer zo'n nietszeggend wachtwoord gebruikt. Nahja, streep er door, die zit dus in het lijstje met gecompromitteerde passwords. Want Neckermann.nl slaat je wachtwoord dus niet versleuteld op. Net zoals Cinemejestic.nl en CheatHappens.com en zo kan ik nog wel een behoorlijk lijstje aanvullen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.