image

Microsoft: Voorzichtig met GPS-tracking van kinderen

woensdag 1 juni 2011, 14:05 door Redactie, 8 reacties

Microsoft adviseert ouders die kinderen via hun smartphone willen volgen, ervoor te zorgen dat anderen geen toegang hiertoe hebben. "GPS-tracking maakt het mogelijk om de locatie van de telefoon, en het kind, vast te stellen. Je kunt dit gebruiken om te monitoren waar je kinderen zijn, maar indien niet zorgvuldig gebruikt, kunnen anderen dat ook", zegt het Microsoft Privacy Team.

De softwaregigant waarschuwt dat smartphones foto's van een 'geotag' kunnen voorzien, waar in staat waar en wanneer de foto genomen is. In een nieuwe verzameling tips geeft Microsoft ouders tips over het veilig gebruik van smartphones door kinderen, waarbij ook het filteren en blokkeren van websites en features aan de orde komen.

"Wees voorzichtig met het gebruik van GPS. Als je een locatiedienst gebruikt om te zien waar je kinderen uithangen, zorg er dan voor dat anderen hen niet kunnen lokaliseren. Schakel anders de locatiedienst op de telefoon van je kind uit, maar schakel het op zijn minst in de telefooncamera uit."

Reacties (8)
01-06-2011, 15:11 door Anoniem
ik zou zeggen, waarom je kinderen met GPS tracken?

dit is eigenlijk gewoon zielige proporties aan het aannemen
01-06-2011, 15:59 door linuxpro
Lijkt me niet handig om kids te tracen met een telefoon met gps. stel dat ze die telefoon kwijtraken of defect raakt en dan ben je je koter kwijt. Ik denk dat het plaatsen van een onderhuidse chip veel beter werkt. Scheelt ook met weggelopen of zoekgeraakte kinderen. Even langs de dierenarts en je weet om welk kind het gaat en waar het thuishoort.

Of ben ik nou een tikje te cynisch?
01-06-2011, 17:13 door KwukDuck
Misschien toch eens een andere opvoedingsstrategie bedenken als je je kinderen moet tracken met GPS...?
Erg triest inderdaad.

Hoewel je er dan wel lekker aan gewend raakt dat je overal in de gaten gehouden wordt, voor je eigen veiligheid ;-)
02-06-2011, 01:43 door Anoniem
totaal overbodig ... komen kinderen tegenwoordig nog buiten dan ?
meestal zitten ze voor een tv , al dan niet in combinatie met een playstation
lijkt me een kleine moeite om even de trap op te lopen en contact te leggen met ze ze

mvg B|T
02-06-2011, 10:51 door spatieman
goh, dit klinkt als ...
Gij zult uw kinderen niet tracken via GPS.
Want de overheid duld geen concurrentie.
02-06-2011, 11:16 door Anoniem
Toen ik nog klein was kreeg ik flink op mijn donder als ik niet vertelde waar ik uithing aan mijn ouders.
Dit heeft mij te minste een keer gered van een kinderlokker, niks telefoon of GPS.
Kwestie van moeders vertellen dat je met die 'aardige meneer' mee gaat om een speelgoed autootje te kopen.
Meneer was natuurlijk in geen veld of wegen te bekennen toen moeders buiten keek.

Overigens vind ik het onzin om kinderen met een mobiel te laten rond lopen, maar dat is mijn persoonlijke mening.
08-06-2011, 14:09 door Anoniem
Zondag was onze zoontje van 6, 5 min. zoek op het strand. 12 sec. waren voldoende om hem kwijt te raken. Tijdens die 5 min. gaan alle verschrikkelijke dingen die men hoort door je hoofd (ontvoering, jarenlang op zoek naar persoon, jarenlang onzekerheid of de persoon nog levend is, verkrachting, pedofielen, ongeluk, pure primaire angsten ...) en zou je alles geven om te weten waar die kleine is en om hem terug te vinden. Die onderzekerhden willen wij nu zo laag mogelijk houden. Het heeft natuurlijk zijn beperkingen (niets belet dat een ongeluk gebeurd, of ...) maar je weet dan tenminste dat de persoon wordt teruggevonden. Ik ben dus momenteel op zoek naar een onderhuidse GPS chip voor onze 2 kindjes (3 en 6). Onderhuids want een armbandje of een gsm kun je natuurlijk kwijtraken of worden afgedaan. Indien iemand een idee heeft waar ik dit kan kopen, graag een seintje via deze boodschappenplek.
05-11-2014, 19:30 door karin atsma - Bijgewerkt: 05-11-2014, 19:31
Interessante post, aangezien je niet wilt dat vreemde personen je kind kunnen tracken. Een gps tracker voor kinderen is echter wel gewenst voor mij persoonlijk, ik heb mijn telg meermaals verloren tijdens een uitstapje buitenshuis. Je hoeft maar drie seconden de aandacht te verliezen en mijn zoon is in de menigte verdwenen zo lijkt het soms.

Omdat dit meermaals is voorgekomen heb ik besloten om een oplossing te zoeken voor dit probleem. Ik ben daarbij tot de conclusie gekomen dat een gps tracker de enige oplossing is voor kinderen te traceren. Op http://www.vindmijterug.nl/gps-tracker-kind staat beschreven hoe zo'n gps tracking systeem voor kinderen werkt. Een mobiele telefoon wil je namelijk niet gebruiken, vanwege de vele ongewenste functies voor een kind van vijf. Mede door deze informatie heb ik een gps tracker gekocht waarmee ik mijn kind uitrust voor een kleine tachtig euro. Is de veiligheid waard én er is geen mogelijkheid dat andere mensen de positie aflezen, vanwege het afgesloten systeem!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.