image

Britse overheid hackt al-Qaida magazine

vrijdag 3 juni 2011, 11:41 door Redactie, 7 reacties

De Britse inlichtingendienst heeft vorig jaar een online magazine van al-Qaida gehackt. Inspire noemde zichzelf het eerste Engelstalige door al-Qaida uitgegeven magazine. De eerste editie die vorig jaar juni uitkwam, beloofde een "exclusief interview" met Sheik Abu Basir al-Wahishi, een voormalige hulp van Osama bin Laden en "instructies om een bom in de keuken van je moeder te maken". Pagina's 4 tot 67, waaronder de bom-instructies, waren door de Britse cyberaanval onleesbaar, zo beweert The Washington Post.

Het duurde bijna twee weken voordat al-Qaida een juiste versie online plaatste, aldus Evan Kohlmann van Flashpoint Global Partners, een bedrijf dat Jihadistische websites volgt.

Malware
Het hoofd van het nieuw opgerichte Amerikaanse Cyber Command, generaal Keith Alexander, vond het blokkeren van het magazine een legitieme anti-terrorismemaatregel om Amerikaanse troepen in het buitenland te beschermen. De CIA stelde dat de actie bronnen en methoden zou onthullen en een belangrijke inlichtingenbron zou verstoren. Terwijl de Amerikanen nog over het plan discussieerden, kwamen de Britten in actie.

Het Finse F-Secure analyseerde de gehackte versie en concludeerde dat er geen exploits in zaten verstopt. "We dachten dat het aannemelijk was dat het malware of exploits zou bevatten, maar dat was niet het geval", zegt onderzoeker Mikko Hypponnen.

Reacties (7)
03-06-2011, 11:54 door Anoniem
dus volgens de redenering van the usa is het nu heel normaal als al qaida een paar raketten naar londen stuurt?
03-06-2011, 11:57 door spatieman
hacken is toch verboten ¿?
03-06-2011, 12:43 door Anoniem
Haha en dan lekker pornoplaatjes op die website pleuren.Bijv. de favoriete sexplaatjes&filmpjes van Osama B.L. met dank aan de Navy Deals en de CIA.
03-06-2011, 19:05 door Anoniem
Het staat in Inspire nummer 1 en bestaat uit kopjes van lucifers en suiker in een metalen pijp...
Dat is geen cup-cake!

De pagina's zijn niet onleesbaar en het is ook in de aanmaak van het magazine niet zo geweest dat wat nu op pagina 30 staat, eerst op pagina 4 stond.

http://intelcenter.org/library/propaganda/inspire/INSPIRE_1.pdf (Vanaf pagina 30!)
Is een groot bestand en moet lang laden.

Wel humor dat dit de media haalt terwijl er geen flikker van klopt.Het magazine is maar één keer uitgebracht en via de daarvoor bedoelde kanalen. Het is onmogelijk om deze bestanden te bewerken en ongezien terug te plaatsen, er worden scherpe controles op uitgevoerd. Als er nieuwe uploads verschijnen dan worden deze op diep niveau vergeleken met de originelen.

Al met al een broodje aap waar je u tegen zegt!

Groet, kuchende man met regenjas en gleufhoed.
05-06-2011, 16:14 door Anoniem
Dat ze heir niet fatsoenlijk doorlinken naar Inspire is ook al een hack waardig..
06-06-2011, 08:01 door Anoniem
Leuk verhaal, maar wie maakt 'Inspire Magazine' ? Er zijn aardig wat vraagtekens te zetten bij de veronderstelling dat 'Inspire Magazine' een Al Qaeda publicatie is. Al lijken de meeste journalisten tegenwoordig vergeten te zijn dat ze ook aan fact checking moeten doen.....

McAfee Labs - Odd Magazine: Disinformation at Play?
http://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/odd-magazine-disinformation-at-play
06-06-2011, 09:01 door Anoniem
"Het duurde bijna twee weken voordat al-Qaida een juiste versie online plaatste"

Kan ik concluderen dat de info nu toch op Internet staat? Wat het enige doel datn het vertragen van de de publicatie van de informatie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.