image

Botnet-verdachte wilde voor Google werken

vrijdag 3 juni 2011, 15:22 door Redactie, 4 reacties

Een man die mogelijk het Rustock-botnet beheerde, heeft in het verleden geprobeerd een baan bij Google te krijgen. Het Rustock-botnet werd in maart van dit jaar door Microsoft uitgeschakeld. Vorige week publiceerde de softwaregigant een tweede voortgangsrapport over het onderzoek naar het grote spambotnet.

Daarin werd ook de naam van Vladimir Alexandrovich Shergin genoemd. Die zou via het online betaalmiddel Webmoney de command & control servers van het Rustock-botnet hebben betaald. Ook zou een individu genaamd Cosma2k een deel van de servers hebben betaald. De alias zou met verschillende andere namen geassocieerd zijn, waaronder Dmitri A. Sergeev, Artem Sergeev en Sergey Vladomirovich Sergeev. Microsoft onderzoekt nu of de genoemde namen iets met het botnet te maken hebben.

Google
De naam Cosma2k kwam blogger Brian Krebs bekend voor. Vorig jaar kreeg hij een database van spam-facilitator SpamIT in handen. Het e-mailadres dat aan het Cosma2k account gekoppeld was, was “ger-mes@ger-mes.ru”. Op de website van ger-mes.ru stond een C.V. en foto van een man die zichzelf “Sergeev, Dmitri A.” noemde. Op de pagina stond verder vermeld dat hij voor Google wilde werken.

Krebs deelde de gegevens in augustus 2010 met Google en stuurde dezelfde informatie in maart naar Microsoft, maar heeft nog niets van beide bedrijven gehoord.

Reacties (4)
03-06-2011, 19:16 door Anoniem
Ik vraag me altijd waar die russen toch al die kennis vandaan hebben. Zij kunnen vaak technisch gecompliceerde dingen die je niet zomaar op internet kunt vinden.
03-06-2011, 20:01 door extranion
wat is de nieuwswaarde hieraan? dat sommige mensen die een botnet opzetten ook bij google willen werken?
03-06-2011, 23:52 door Anoniem
Alleen ervaring met Microsoft producten, kweenie of dat googlemateriaal is...
04-06-2011, 19:40 door Anoniem
Door extranion: wat is de nieuwswaarde hieraan? dat sommige mensen die een botnet opzetten ook bij google willen werken?
komkommertijd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.