image

Google en Windows phone ontsnapten aan hackers

maandag 6 juni 2011, 10:09 door Redactie, 0 reacties

De Google Nexus S en Windows Phone 7 hadden dit jaar tijdens de Pwn2Own competitie gehackt kunnen worden, dat zegt beveiligingsexpert en hacker Peter Vreugdenhil in een persoonlijk interview met Security.nl. Tijdens de hackercompetitie kregen hackers naast de vier populaire browsers ook de gelegenheid om de BlackBerry, iPhone, Windows Phone 7 en Nexus S te hacken. Uiteindelijk sneuvelden alleen de BlackBerry en iPhone.

"Wij kennen mensen die de Android en Windows Phone 7 kunnen hacken. Die het ook gedaan hebben, maar niet op Pwn2Own konden zijn of zich wegens werkgevers redenen of dat soort zaken moesten terugtrekken. Helaas werd er op dat moment niet aangetoond dat alle mobiele telefoons een probleem hebben."

Afluisteren
Vreugdenhil denk dat dit een trend zal zijn die zich zal doorzetten. Daarnaast verwacht hij meer malware die voor grotere problemen zal zorgen. "Het makkelijkste wat je kunt doen is dure telefoonnummers bellen om mensen zo geld uit hun zak te kloppen of TAN-codes stelen om bankrekeningen te plunderen."

Ook vormt de malware een serieuze bedreiging voor de privacy, omdat veel gebruikers niet alleen allerlei persoonlijke informatie op hun toestel bewaren, maar ook omdat aanvallers zo gesprekken kunnen afluisteren. "Daar gaat helaas nog veel meer mee gebeuren."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.