image

Sony waarschuwt klanten voor phishingaanval

woensdag 8 juni 2011, 12:20 door Redactie, 0 reacties

Sony waarschuwt klanten waarvan de gegevens onlangs werden gestolen, voor eventuele phishingaanvallen. De gegevens, die klanten bij deelname aan loterijen en andere promoties aan Sony hadden toevertrouwd, werden bij een aanval op SonyPictures.com buitgemaakt. Het zou gaan om naam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, geslacht, geboortedata en website gebruikersnaam en wachtwoord.

Klanten moeten volgens het Japanse elektronicaconcern oppassen voor telefoon, post en e-mailscams, die om persoonlijke of gevoelige informatie vragen. Ook krijgen klanten het advies als ze de gebruikersnaam of wachtwoord voor andere diensten gebruiken, ze daar ook de wachtwoorden wijzigen.

Inmiddels heeft Sony naar eigen zeggen zo'n 37.500 mensen ingelicht waarvan de persoonlijk identificeerbare informatie is gestolen. Sony benadrukt dat er van deze slachtoffers geen creditcardgegevens of social security nummers zijn gestolen. De gegevens werden vorige week via een SQL injectie-lek in de website, door de hackergroep genaamd 'LulzSec' buitgemaakt. Vervolgens werd een deel van de informatie online geplaatst.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.