image

Microsoft zoekt cybercriminelen via Russische krant

woensdag 8 juni 2011, 13:40 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft advertenties in twee grote Russische kranten geplaatst om de eigenaren van verschillende afgesloten botnetdomeinen en IP-adressen te vinden. De domeinen en IP-adressen werden door het Rustock-botnet gebruikt, dat Microsoft halverwege maart uit de lucht haalde. Door het plaatsen van de advertenties voor een periode van dertig dagen, wil Microsoft aan de juridische verplichting voldoen dat het moeite heeft gedaan om de eigenaren van de afgesloten IP-adressen en domeinnamen te bereiken.

Advertentie
In de advertentie staat informatie over het uitschakelen van de domeinnamen, maar ook de datum, tijd en locatie van de hoorzittingen, waar de eigenaren hun verhaal kunnen doen. Microsoft erkent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de mensen die bij de IP-adressen en domeinnamen betrokken zijn, zich in de rechtszaal laten zien.

"We hopen dat de gedaagden zich in deze zaak kenbaar maken. Als ze dat niet doen, blijven we de zaak vervolgen, mogelijk binnen het Russische juridische systeem", zegt Richard Boscovich, advocaat van de Microsoft Digital Crimes Unit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.