image

Politie arresteert vijf Roemeense skimmers

woensdag 8 juni 2011, 14:48 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft de afgelopen dagen vijf Roemeense mannen aangehouden die zich bezig met het skimmen van pinpassen hielden. Vier mannen van 25, 27, 28 en 32 jaar uit Roemenië werden maandag door de Dordtse politie gearresteerd. De mannen gedroegen zich verdacht en haalden op verschillende momenten en in wisselende samenstelling bij een bank geld uit de automaat. De activiteit van de mannen viel op, waarop de politie werd gewaarschuwd.

Omdat bekend is dat geskimde bankpassen worden gebruikt om geld uit automaten op te nemen werd het viertal aangehouden. Ze bleken in het bezit van magneetstrippasjes die niet van een bank of andere geldinstelling waren, waarvan de magneetstrip kennelijk voorzien was van geskimde informatie.

Bij de mannen werd voor honderden euro’s aan contant geld, maar ook software en papieren die duiden op het skimmen van bankpassen aangetroffen. De vier zijn in verzekering gesteld.

Skimapparaat
In Doorn werd een 26 jarige man uit Roemenië aangehouden omdat hij een skimapparaat in zijn bezit had. Agenten zagen de man in de bosjes naast een tankstation zitten. Op het moment dat hij gezien werd, gooide hij iets van zich af. De bosjes werden onderzocht en de agenten troffen het skimapparaat aan. De verdachte werd vervolgens aangehouden en voor verhoor naar het bureau overgebracht.

Reacties (2)
08-06-2011, 19:24 door quikfit
Lekker in Roemenië 20 jaar laten uitzitten!
10-06-2011, 11:44 door Anoniem
Mooi dat vrij reizen binnen de EU. Wordt echt een feest als Bulgarije en Roemenië in Schengen erbij komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.