image

Microsoft sloopt Windows Autorun-malware

woensdag 15 juni 2011, 11:22 door Redactie, 3 reacties

Door het uitschakelen van Autorun in Windows XP en Vista, is de hoeveelheid malware die zich via deze functie verspreidt ernstig gedaald. Microsoft bracht na jaren van kritiek in februari van dit jaar een update uit, die Autorun op "niet-glimmende" media zoals USB-sticks uitschakelt. Zoals verwacht daalde het percentage Autorun-malware drastisch. Het aantal infecties nam op XP systemen met 59% procent af en op Vista systemen met 74%.

Ook het totale aantal infecties dat Microsoft detecteerde nam in mei 2011 verder af. Het aantal infecties dat Malicious Software Removal Tool (MSRT) ontdekte, daalde in vergelijking met 2010 met 68%. Het zou om 1,3 miljoen minder besmettingen gaan.

Op de vraag waarom Autorun-malware nog steeds actief is, laat Microsoft weten dat dit komt omdat veel malware meerdere aanvalsvectoren gebruikt om een systeem te infecteren. "Naast Autorun, verspreiden ze zich via gedeelde netwerkmappen, raden ze wachtwoorden, misbruiken ze oude lekken en gebruiken ze social engineering", zegt Holly Stewart van het Microsoft Malware Protection Center.

Reacties (3)
15-06-2011, 12:02 door Anoniem
ach ja, van het ene gat naar het andere gat.met windows,adobe en java gatenkaas zullen we tot in den treure moeten blijven updaten via hun updates.en kom me niet aan met linux want die hebben volgens mij nieteens een klantenservice waar je met problemen terecht kan.moet je alles van fora halen.
15-06-2011, 13:30 door 0101
@anoniem
Dat laatste is logisch, ze verdienen namelijk aan het aan jou (betaalde) support geven.
16-06-2011, 09:23 door Anoniem
Malware die doet aan "social engineering", hallo u spreekt met conficker.AE ik probeer uw pc te versnellen mag ik uw wachtwoord?. Ik dacht dat dat social toch interactie inhield al kan je misschien een trojan of phising mail versturen strikt genomen zien als manipulatie. Wel een leuke nieuwe vorm van Kunstmatige intelligentie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.