image

Adobe Reader start stille updates

donderdag 16 juni 2011, 13:47 door Redactie, 7 reacties

Adobe is begonnen met het automatisch updaten van Reader-installaties, wat het aantal aanvallen tegen gebruikers drastisch moet verminderen. In april 2010 verspreidde Adobe een nieuwe updater voor Reader en Acrobat. Windows-gebruikers konden via deze updater automatisch en zonder enige interactie updates voor Reader en Acrobat installeren.

De update die Adobe dinsdag uitbracht, zorgt ervoor dat de automatische update functie voortaan voor alle Windows-gebruikers standaard staat ingeschakeld. De eerste keer wordt er nog veel naar de vorige instellingen van de gebruiker gekeken, die dan een keuzemenu krijgt.

"De meeste aanvallen die we zien misbruiken installaties waar de laatste updates ontbreken. We denken daarom dat de automatische update optie de beste optie voor de meeste eindgebruikers is en raden gebruikers ten zeerste aan om deze optie te kiezen", aldus beveiligingschef Brad Arkin.

Reacties (7)
16-06-2011, 14:15 door Anoniem
Ben je weer lekker mee met je UMTS stick. Wanneer begrijpen die mannen nou eens dat het MIJN computer is en dat IK bepaal wanneer er wat gebeurt.
Oh, wacht even... Adobe reader... IK heb reeds bepaald daar afscheid van te nemen.
16-06-2011, 14:27 door Anoniem
Als ze dan eerst eens zorgen dat hun software fatsoenlijk werkt.
Reader X (10.0) geeft bij ons in het netwerk nog veel problemen (The document could not be printed) en vandaar is vrijwel alles nog versie 9.
16-06-2011, 14:44 door Anoniem
Na zojuist voor de zoveelste keer Adobe Reader via de Adobe Download Manager hebben moeten installeren met Adobe sponsortroep erbij is mijn eerste reactie toch echt: voordat er ook maar iets van Adobe op een machine gaat is ieder alternatief (freeware/opensource) uitgebreid bekeken.
Wat een troep....
16-06-2011, 14:45 door Anoniem
Mijn virus scanner springt er meteen bovenop al doen ze het nog zo stiekem. En maar goed ook, hoe goed ook bedoeld ik bepaal zelf wat ik wel en niet toelaat op mijn computer.

Natuurlijk is mijn Adobe Reader up-to-date.

Net als de vorige reactie zegt ik bepaal zelf of ik het toe laat of niet. Er zijn meer programma's om PDF bestanden af te spelen die bovendien ook nog eens minder systeem bronnen "processor kracht" nodig heeft.
16-06-2011, 14:57 door Anoniem
En als je PC het dan straks niet meer doet dan komt het door de stilte.....
16-06-2011, 14:59 door Mysterio
Door Anoniem: Ben je weer lekker mee met je UMTS stick. Wanneer begrijpen die mannen nou eens dat het MIJN computer is en dat IK bepaal wanneer er wat gebeurt.
Oh, wacht even... Adobe reader... IK heb reeds bepaald daar afscheid van te nemen.
Wat een schattig autonoompje... Als je wilt bepalen wat er gebeurd kun je vast ook wel even de instellingen aanpassen. Als je dat al niet kan, hoe wil je dan ooit iets bepalen?

Reader X is nog steeds te log en te instabiel.
16-06-2011, 23:46 door U4iA
Handig als je Adobe Reader in een SBC omgeving (sinds deze versie ondersteund) draait.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.