image

Mozilla dicht 3D-lekken in Firefox 5

dinsdag 21 juni 2011, 17:11 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht, die dertien beveiligingslekken in de browser verhelpt, waaronder twee kwetsbaarheden in de WebGL-technologie. Via tien lekken, waaronder de twee WebGL kwetsbaarheden, kon een aanvaller willekeurige code uitvoeren en het onderliggende systeem overnemen.

WebGL is een technologie die 3D-animaties in de browser kan weergeven. De technologie kwam de afgelopen dagen onder vuur te liggen, toen Microsoft het als een onveilig bestempelde. Een werknemer van de softwaregigant was het hier niet mee eens en liet weten dat WebGL voor de ontwikkeling van het web nodig is.

Do Not Track
Met de nieuwe versie is Mozilla ook de eerste browserontwikkelaar die Do Not Track op meerdere platformen ondersteunt. Via Do Not Track kunnen Firefox-gebruikers aangeven dat ze niet door websites gevolgd willen worden.

Een aantal van de lekken is ook in Firefox 3.6.x en Thunderbird 3.1.x gedicht. Gebruikers krijgen het advies om te upgraden naar Firefox 3.6.18, Thunderbird 3.1.11 en Firefox 5. Mozilla hanteert sinds enige tijd een kortere cyclus voor het uitbrengen van nieuwe Firefox-versies, waardoor Firefox 4 nu al is uitgefaseerd. Updaten kan via de browser en Mozilla.com.

Reacties (3)
21-06-2011, 18:41 door Rubbertje
Als we het dan toch hebben over beveiligingslekken die verholpen zijn... dan duikt er wel weer een ander 'beveiligingsprobleem' op, en dat is namelijk dat AVG Safe Search 10 niet werkt in Firefox 5.0 :( Het is toch wel lekker als er uitroeptekens staan achter de zoekresultaten van bijv. Google. Dus dat mis ik gelijk.

Geen veiligheids issue, maar nu we toch bezig zijn... Mijn DownloadHelper heeft ineens geen rolldownmenu meer in de werkbalk. Dus het icoontje is er wel, maar hoe ik nu moet downloaden is mij een raadsel.

Tot slot, ik heb wel het idee dat pagina's sneller geladen worden.
22-06-2011, 02:10 door Anoniem
Misschien ff een herinstallatie van avg?
06-07-2011, 23:52 door Anoniem
@Bastos : Een van je Add-ons, CSHelper is (nog) niet compatibel met FF 5.0.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.