image

Veel bedrijven kwetsbaar voor Flash-hackers

woensdag 22 juni 2011, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Veel bedrijven hebben de laatste update voor Adobe Flash Player nog niet geïnstalleerd, waardoor ze zeer kwetsbaar voor aanvallen zijn. Adobe dichtte vorige week weer een zero-day beveiligingslek in de mediaspeler, dat in eerste instantie alleen voor gerichte aanvallen was gebruikt.

Dit weekend werd er gewaarschuwd dat het lek inmiddels ook op grote schaal voor drive-by downloadaanvallen wordt gebruikt. Op verschillende legitieme, gehackte websites werden exploits aangetroffen die het lek misbruiken. Het bezoeken van zo'n pagina volstaat om aanvallers volledige controle over de computer te geven.

Patch
Beveiligingsbedrijf Zscaler onderzocht onder de zakelijke klanten hoeveel bedrijven inmiddels de update hadden geïnstalleerd. Daaruit bleek dat bij tien procent de belangrijke patch nog altijd ontbrak. Tijdens het laatste kwartaal bleek dat zo'n vijf procent van de bedrijven met het patchen van Flash Player achterloopt. Veel minder dan met Java, waarbij ruim 51% de laatste update mist.

Reacties (2)
22-06-2011, 12:16 door spatieman
als steeds meer websites zwaardere flash content op hun site plaatsen, dan vind ik het niet vreemd..
22-06-2011, 12:28 door PeterB
Het word tijd voor eens iets nieuws, iets anders dan dat eeuwige flash. Ik begin daar genoeg van te krijgen, er is altijd wel wat mee. Zitten er geen lekken in, dan vertraagd het je computer wel...steeds meer bedijven ( en sites ) gebruiken idd zwaardere flash animaties met als gevolg dat de serverload toeneemt en je steeds vaker en vaker mag gaan zitten wachten op de site om beschikbaar te komen omdat er weer eens een flash banner op staat van 30 mb oid.

Doe mij maar gewoon ouderwets HTML, snel en effectief.
Weg met flash...!

Queen zong het al jaren voordat het op de markt kwam, zij hadden een vooruitziende blik:
Flash...AAaaarrggghhhhh!!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.