Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

vmware

22-06-2011, 12:37 door bulldog, 8 reacties
beste mensen ik test veel uit in virtual pc,maar ik ben nu al 3x op een fake av gestuit.telkens als ik een pogramma bv malwarebytes wil opstarten kryg ik de melding ( met welke pogramma wil je dit openen).of moet ik telkens mijn virtual pc herinstaleren aangezien ik geen pogramma meer kan uitvoeren of? thx...
Reacties (8)
22-06-2011, 12:48 door Anoniem
http://www.security.nl/artikel/37503/1/website.html

Klinkt alsof je aan het experimenteren bent begonnen, heb je er al aan gedacht om eerst alle opties te overlopen wat er kan gebeuren ipv opeens malware te "testen" ?

In ieder geval zou je normaal gezien een snapshot of image kunnen maken en deze dan gewoon terugzetten.
22-06-2011, 12:53 door cpt_m_
Dit heeft geen betrekking op het wel of niet gebruik maken van virtualisatie software, zoals VMware.
Dit heeft te maken met de algehele beveiliging van je systeem.
De virtuele host binnen VMware is als ware een normaal systeem die je ook moet voorzien van:
- Microsoft updates
- Malware protectie
- Firewall, etc.

Zorg ervoor dat deze zaken in orde zijn en je kunt genieten van de virtualisatie software met al zijn voordelen.

Tip: na de installatie van de virtuele host, configuratie en installaties van de verschillende programma's maak even een SNAPSHOT zodat je een complete back-up hebt van het systeem. Bij een infectie, kun je makkelijk terug keren naar de gemaakte snapshot. Hierdoor voorkom je dat je telkens de virtuele host opnieuw moet opbouwen. Dit zal enorm veel tijd schelen.

Ik wens je veel s6.
22-06-2011, 13:05 door bulldog
het was niet vmware maar virtual pc sorry.maar goed het werkt alle 2 hetzelfde.in mijn virtual pc heb ik av software panda cloud draaien en malwarebytes.firewall gewoon van windows.met het downl van bestanden ben ik 3x op een fake av gestuit (scareware) en mijn av reageert er niet op.heb nu myn virtual pc 3x moeten herinstalleren,misschien dat het ook anders kon.maar toch bedankt voor de reactie.
22-06-2011, 13:11 door bulldog
@anoniem idd test veel met malware en laat ik met opzet mijn av uitstaan.maar deze keer had het niks met het testen te maken.met het testen op malware heb ik op mij host pc nog geen prob ondervonden.ga eens kijken hoe ik die snapshot kan maken .
22-06-2011, 13:37 door Mysterio
Door bulldog: het was niet vmware maar virtual pc sorry.maar goed het werkt alle 2 hetzelfde.in mijn virtual pc heb ik av software panda cloud draaien en malwarebytes.firewall gewoon van windows.met het downl van bestanden ben ik 3x op een fake av gestuit (scareware) en mijn av reageert er niet op.heb nu myn virtual pc 3x moeten herinstalleren,misschien dat het ook anders kon.maar toch bedankt voor de reactie.
Virtual PC heeft geen snapshot functionaliteit, maar je kunt wel stoeien met de 'undo disks' optie.

Voor het gebruik van undo disks schakelt je de virtuele machine (niet hybernate) ga dan naar de instellingen van de virtuele machine, "Undo Disks" aan de rechterkant, en het vinkje "Enable Undo Disks" dan gewoon opstarten.

Dan doe je wat je maar wil testen, als je klaar bent zet je de machine weer uit (hybernate mag) en ga je weer in de instellingen van de machine, selecteer "Undo Disks" aan de rechterkant, dan heb je 2 mogelijkheden: "discard changes" wat betekent dat je terug gaat naar wat je had. Of "Apply Changes" wat dus doet wat het zegt en je wijzigingen toepast.
22-06-2011, 13:48 door bulldog
@mysterio heb het gevonden thx.het testen is dus veilig met malware?heb mijn shared folder uitgeschakeld dus zie geen manier dat malware op mijn host kan geraken.
24-06-2011, 10:06 door Nimrod
Bulldog een vraagje. Is je shift toets kapot ofzo..?
24-06-2011, 10:23 door bulldog
@nimrod toetsenbord is barak :) cola erover.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.