image

19-jarige tiener legde platenmaatschappijen plat

donderdag 23 juni 2011, 09:33 door Redactie, 6 reacties

De tiener die deze week door de Britse politie werd opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij hackerscollectief LulzSec, is aangeklaagd wegens misdrijven die voor het bestaan van de groep plaatsvonden. In de aanklacht stelt de Police Central e-Crime Unit dat Ryan Cleary botnets gebruikte voor het aanvallen van verschillende websites. Het zou gaan om de sites van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), de British Phonographic Industry (BPI) en Serious Organised Crime Agency (SOCA). De eerste twee aanvallen vonden eind vorig jaar plaats, toen LulzSec nog niet bestond.

Botnet
Voor de DDoS-aanval op de SOCA-website zou Cleary een botnet hebben gebruikt of ter beschikking gesteld. LulzSec liet eerder al weten dat Cleary geen lid van het collectief was, en dat alleen zijn IRC-server werd gebruikt.

"Ze hebben hem aangeklaagd voor de SOCA-aanval, misschien heeft hij de site aangevallen nadat wij het hadden gedaan? Het was verdacht dat de site weer down ging nadat wij hem weer online hadden laten komen", aldus de groep via Twitter. Cleary verschijnt vandaag voor de rechter.

Reacties (6)
23-06-2011, 10:01 door Securitate
ik zou zeggen, die is zwaar de lulz!
23-06-2011, 10:47 door Ilja. _V V
Oh, gelukkig!: KateBush.com zit er niet tussen... ;-)
23-06-2011, 11:17 door SirDice
"Ze hebben hem aangeklaagd voor de SOCA-aanval, misschien heeft hij de site aangevallen nadat wij het hadden gedaan? Het was verdacht dat de site weer down ging nadat wij hem weer online hadden laten komen", aldus de groep via Twitter.
Echt bijster slim zijn die gasten ook niet...

De tiener die deze week door de Britse politie werd opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij hackerscollectief LulzSec, is aangeklaagd wegens misdrijven die voor het bestaan van de groep plaatsvonden.
23-06-2011, 12:06 door jopiter
"De tiener die deze week door de Britse politie werd opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij hackerscollectief LulzSec, is aangeklaagd wegens misdrijven die voor het bestaan van de groep plaatsvonden."

Alsmede voor misdrijven welke in de afgelopen week gepleegd zouden zijn (SOCA-aanval).
23-06-2011, 13:20 door spatieman
zoals ik al zij, wat ze niet vinden, MAKEN ze wel.
27-06-2011, 11:07 door Anoniem
Zijn er ook 19-jarigen die geen tiener zijn?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.