image

Staples verkoopt laptops met klantgegevens

donderdag 23 juni 2011, 11:52 door Redactie, 7 reacties

Kantoorleverancier Staples Business Depot heeft door klanten teruggebrachte laptops en opslagapparaten niet eerst geschoond voordat ze aan andere klanten werden verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van de Canadese privacycommissaris, die stelt dat de privacywetgeving in het land is overtreden.

Op 54 van de 149 door de privacycommissaris geteste opslagapparaten werden bankgegevens, belastingdocumenten, verzekeringsgegevens, gezondheidszorgs- en paspoortnummers, alsmede academische documenten gevonden. Staples liet de privacycommissaris weten dat het de oude gegevens niet overschrijft, omdat dit de apparaten kan beschadigen. "Het proces van overschrijven kan ook de harde schijf van de computer beschadigen en de originele door de fabriek aangebrachte software vernietigen."

De privacycommissaris roept bedrijven op om klantgegevens volledig te verwijderen, omdat privacyrisico's anders blijven bestaan. Staples zegt dat het verschillende manieren aan het testen is om gegevens van opslagmedia te verwijderen.

Reacties (7)
23-06-2011, 12:51 door N4ppy
Moet dit niet zijn: "Klanten wissen device niet voor ze het terugbrengen"?
23-06-2011, 12:51 door tuxick
Whahaha wat een lame excuus zeg
23-06-2011, 13:02 door Anoniem
"Het proces van overschrijven kan ook de harde schijf van de computer beschadigen en de originele door de fabriek aangebrachte software vernietigen."

Waarom krijg ik nooit dat soort dingen? Ja, zonder hardeschijf!...

Ilja. \\//
23-06-2011, 13:30 door Spiff has left the building
Overwriting processes may also damage a computer’s hard drive and destroy the original factory-shipped software.
De harde schijf beschadigen door overschrijven? Dat lijkt me nogal kolder.
Maar dat je met volledig wissen ook de originele software wist, dat spreekt wellicht voor zich.

The company is actively testing several means of wiping data from returned product (to the point that data is not recoverable using forensic software) without damaging or destroying hard drives, valuable operating systems and other manufacturer provided tools.
Dat laatste lijkt me lastig. Is het niet veel handiger dat de fabrikant een image levert van de oorspronkelijke installatie en dat dat wordt teruggezet?
23-06-2011, 14:39 door Anoniem
Das extra service van die winkel. Dan kun je wellicht zien wat die vorige pc-eigenaar ermee heeft uitgespookt.Mischien was tie wel lid vd LulzSec hackersgroep en dan kun je er rekening mee houden dat de politie nog eens op visite komt.
23-06-2011, 14:49 door Anoniem
"Het proces van overschrijven kan ook de harde schijf van de computer beschadigen en de originele door de fabriek aangebrachte software vernietigen."

Lol, een image terugzetten lijkt me logischer. En heeft men ook gecontroleert of gebruikers niet 'originele door de fabriek aangebrachte software' hebben verwijderd ? Als klant weet je simpelweg niet wat je krijgt bij Staples ? ;)
24-06-2011, 13:38 door Anoniem
"MENEERTJE WEES BLIJ DAT ER EEN HARDE SCHIJF BIJ ZIT"" MEESTAL VERKOPEN WE ZE ZONDER HARDE SCHIJF"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.