image

iPhone app bespioneert Windows computers

vrijdag 24 juni 2011, 13:01 door Redactie, 3 reacties

In de iTunes App store is een applicatie verschenen waarmee het mogelijk is om in real-time toetsaanslagen op Windows computers te monitoren. Volgens de makers van "SpyKey" is de applicatie uitermate geschikt om ontrouwe partners te betrappen en te voorkomen dat kinderen online met vreemden spreken.

Bezorgde ouders of partners moeten eerst de SpyKey serverapplicatie op de te monitoren computer installeren, waarna alle toetsaanslagen naar de iPhone worden gestuurd. "Download en installeer de serverapplicatie op je pc en begin met bespioneren via je iPhone, iPod of iPad WiFi of 3G-verbinding", aldus de makers.

Malware
Volgens één gebruiker beschouwt zijn virusscanner het programma als malware. Een test van Security.nl met VirusTotal wijst uit dat Symantec, BitDefender, F-Secure en GData de applicatie inderdaad als een backdoor of spyware beschouwen.

Volgens Gizmodo is het dan ook opmerkelijk dat de vijf dollar kostende app nog steeds in de App Store te vinden is.

Reacties (3)
24-06-2011, 13:16 door Anoniem
PLUIM VOOR DEZE VIRUSSCANNERS! Nu McAfee,Panda,Kaspersky en de rest nog!
24-06-2011, 13:19 door Anoniem
Als alle virus-en malware scanners hem als backdoor of spyware herkennen dan wordt de app vast wel uit de store verwijderd.Want dan is tie achterhaald.Zal niet lang meer duren.
25-06-2011, 09:50 door Anoniem
Crypten is toch niet zo moelijk =)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.