Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

CBP, een zinloze 'signalering' instelling?

24-06-2011, 18:17 door Anoniem, 1 reacties
Den Haag, juni 2011

Geachte heer,

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dankt u voor uw e-mail waarin zich tot ons wendt met een signaal.

In uw e-mail komt naar voren dat uw huisarts een systeem gebruikt om medische gegevens te verwerken. Dit systeem zou niet adequaat beveiligd zijn. De arts verwees u door naar de vakvereniging LHV omdat zij het pakket zouden hebben goedgekeurd. Een jurist van het LHV wist u te melden dat zij niet controleren of de gegevensverwerking wel of niet rechtmatig is.

U heeft het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gevraagd bereid is deze zaak op te pakken.

Het CBP heeft met belangstelling kennis genomen van de inhoud van uw e-mail en bedankt u voor de moeite die u hebt genomen om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Uw melding stelt het CBP in staat zijn werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren en het zal bekijken op welke wijze het uw signaal bij zijn activiteiten kan betrekken.

Signalen die bij het CBP binnenkomen, geven ons informatie over de naleving van de wettelijke regels die zien op de bescherming van persoonsgegevens. Naar aanleiding van uw signaal kan het CBP besluiten een onderzoek in te stellen. Daarnaast kunnen signalen aanleiding zijn om de informatie op www.mijnprivacy.nl aan te vullen of aan te passen.

Het CBP doet geen uitspraken over lopende en toekomstige onderzoeken naar verwerkingen van persoonsgegevens. Alleen als het CBP nadere vragen heeft over uw signaal, zal het CBP contact met u opnemen.

Het CBP vertrouwt erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,
Namens het College bescherming persoonsgegevens,

Medewerker Front Office
Reacties (1)
27-06-2011, 10:49 door Anoniem
Zijn hier pas niet kamer vragen over gesteld?

De medische wereld heeft nu eenmaal geen kaas gegeten van ICT en vallen makkelijk prooi aan gehaaide software boeren met hun in elkaar geknutselde productjes.
Erg jammer dat die LHV dienst weigert.

Lijkt me een mekka voor hackers, al die gekoppelde systemen :-(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.