image

"Sony ontsloeg security team voor eerste hack"

zondag 26 juni 2011, 22:37 door Redactie, 3 reacties

Sony zou personeel hebben ontslagen dat verantwoordelijk was voor het beveiligen van de gegevens, twee weken voordat aanvallers de informatie van 77 miljoen mensen buitmaakten. Dat beweren drie Amerikaanse mannen, die een rechtszaak tegen het Japanse elektronicabedrijf hebben ingediend. Volgens de aanklacht zou Sony een aantal werknemers van het Network Operations Center hebben ontslagen, dat verantwoordelijk voor de bescherming van het netwerk is.

Het trio baseert zich op een getuige die zegt met de beslissingen van Sony bekend te zijn. Ook beweren de drie dat Sony meer geld uitgaf aan het beveiligen van de zakelijke gegevens, dan het deed aan de beveiliging van klantgegevens en dat het niet voldoende deed om consumenten te beschermen.

Reacties (3)
27-06-2011, 00:49 door Anoniem
Als ik tussen de regels door lees, willen drie Amerikaanse mannen vermoedelijk veel geld zien? Ook lijkt het ontslaan van functionarissen iets te maken te hebben met de problemen? Hebben die functionarissen het gedaan of kon Sony niet zonder?

Graag wat verduidelijking hierin.
27-06-2011, 02:12 door Securitate
is het een vreemde reactie als je enig vermoeden uit?
kennelijk was er iemand zwaar teleurgesteld met een hoop interne informatie.
dat crackt dan een stuk makkelijker.
27-06-2011, 18:39 door Anoniem
Het ontslaan van dat personeel was misschien onhandig, maar dat maakt het nog niet illegaal. Waar beschuldigen de drie Sony precies van ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.