image

"Microsoft stopt mogelijk achterdeur in Skype"

maandag 27 juni 2011, 18:55 door Redactie, 14 reacties

Microsoft heeft eind 2009 een patent ingediend voor het legaal onderscheppen van VoIP telefoongesprekken. In het document beschrijft de softwaregigant hoe een verzameling van "recording agents" stiekem de communicatie tussen twee of meerdere partijen kunnen opnemen.

Het patent was ruim ingediend voor de overname van Skype en de aanvraag zou hier dan ook niets mee te maken hebben, aldus Conceivably Tech. In de patentaanvraag wordt Skype wel als voorbeeld voor de technologie genoemd.

"VoIP kan bijvoorbeeld audioberichten bevatten die via een gamingsysteem zijn overgebracht, instant messaging protocollen die audio uitzenden, Skype en Skype-achtige applicaties, meeting software, video conferencing software en soortgelijke applicaties."

Aftappen
Door VoIP zou het lastiger voor inlichtingendiensten zijn om gesprekken af te luisteren. De recording agents van Microsoft zouden de oplossing bieden en zijn daarnaast tot veel meer in staat. Zo kan een agent door een aantal gebeurtenissen of volgorde van gebeurtenissen worden geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer een specifiek individu belt of bij een gesprek betrokken is.

Op een vraag van Conceivably Tech of Microsoft Skype aftapbaar zal maken kreeg de site geen antwoord. Eerder werden er al zorgen geuit dat Microsoft Skype mogelijk afluisterbaar zou maken.

Reacties (14)
27-06-2011, 19:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2011, 19:35 door Securitate
alle amerkaanse software heb een achterdeur, de meeste andere ook.
wil je dit niet moet je zelf compileren.
kansloos natuurlijk, bij communicatie is altijd een andere partij betrokken.
wil je het echt dan is je groep beperkt.
1op1 zonder tussenpartij.
zelfs dan ben je niet zeker of je os je speakerdevice niet tapt.
alleen het idee wordt je al niet vrolijk van.
nietszeggende fragmenten krijgen vanzelf een patroon.
vechten tegen tunnelvisie valt niet mee.
als je er teveel aan denkt krijg je het zelf.
stop met denken, als de meeste mensen.
word simpel van geest.
27-06-2011, 20:45 door Anoniem
Wat betreft het inbouwen van een achter deur in Skype, daar kunnen we heel kort over zijn. Dat is niet een mogelijkheid maar een verplichting voor Microsoft. Net als ieder ander bedrijf met soortgelijke diensten in de VS overigens. Lees de Communications Assistance for Law Enforcement Act (CALEA) er maar op na, die achterdeur komt er in als die er al niet in zit. Dat het in strijd met hun grondwet kan zijn, kan de overheid echt geen niet veel schelen. Met die grondwet vegen ze toch al jaren hun gat af daar in Washington!

Voor wat betreft de zin:
Microsoft heeft eind 2009 een patent ingediend voor het legaal onderscheppen van VoIP telefoongesprekken
Dat is op zijn zachts gezegd een merkwaardige zin, aangezien hetgeen dit patent beschrijft in de meeste landen nu juist per definitie verboden is. Dit staat nog los van het gegeven dat het van de zotten is dat Microsoft een patent heeft kunnen krijgen op zoiets triviaals en voor de hand liggend.

Tot slot zijn de beschreven "extra" mogelijkheden van de “recording agents”handelingen die zelfs inlichtingendiensten veelal niet geautomatiseerd mogelijk gebruiken (althans niet volgens de regels die ze hoe dan ook toch constant overtreden). Voor veel acties is een persoonlijke supervisie verplicht, dit om (in theorie althans) een verantwoording voor de vergaande schending van privacyrechten te kunnen waarborgen.

"Germany lost world war 2, fascism won it"
~ George Carlin (1937 - 2008)
~
27-06-2011, 21:02 door Skizmo
alle amerkaanse software heb een achterdeur, de meeste andere ook.
bla bla bla...

wil je dit niet moet je zelf compileren.
Ga je dan ook de gehele codebase functie voor functie nalopen ? Want het feit dat je het zelf compileert betekent niet dat er geen achterdeur in de code kan zitten.

kansloos natuurlijk, bij communicatie is altijd een andere partij betrokken.
wil je het echt dan is je groep beperkt.
1op1 zonder tussenpartij.
zelfs dan ben je niet zeker of je os je speakerdevice niet tapt.
alleen het idee wordt je al niet vrolijk van.
nietszeggende fragmenten krijgen vanzelf een patroon.
vechten tegen tunnelvisie valt niet mee.
als je er teveel aan denkt krijg je het zelf.
stop met denken, als de meeste mensen.
word simpel van geest.

welterusten... en deze is voor jou. http://www.speld.nl/2011/06/20/zomercollectie-aluhoedjes-gepresenteerd/
27-06-2011, 21:13 door Eerde
Onlangs opperde Rusland nog Skype te verbieden omdat het afluisteren zo lastig is, iets dat al jaren bekend is.
Ach hoeveel miljard betaalde M$ ? 8 dacht ik ;)
Lees hier even voor de humor: http://digitizor.com/2011/06/21/google-chrome-webrtc/
Vooral dit stukje:
With WebRTC, developers will be able to build voice and video applications using nothing more than HTML and JavaScript. This is a powerful technology which can challenge services like Skype.
27-06-2011, 22:50 door Anoniem
Big Brother gluurt en luistert mee,en ook in Nederland.Niet alleen de AIVD,maar ook de grotere broers CIA,NSA,de Fransen,Duitsers,Engelsen,en wellicht ook nog de Russen en Chinezen.En de Mossad van Israel natuurlijk.Je denkt toch niet dat ze dat aan de AIVD toevertrouwen? Alles kan afgetapt,gehacked,afgeluisterd,zelfs je gesprekken in huis,zelfs als je geen pc,mobieltje of vaste telefoonlijn hebt.Privacy bestaat helaas niet meer.En zo heeft men de burgers helemaal onder controle.Hoe kan het dat de opstandelingen in o.a. Egypte niet werden achterhaald? Omdat wat ze deden/doen in het straatje van het Westen van pas komt.Reken maar dat met name de Amerikanen alles van de opstand-leiders weten,als ze het in hun belang hadden geacht,hadden ze de autoriteiten van Egypte,Tunesie,Syrie,Jemen,Libie de info gegeven die ze nodig hadden om het zooitje op te rollen.Conclusie: het westen wilde al een tijdje van deze Arabische regimes af.
28-06-2011, 00:25 door Anoniem
Ach ja... skype...
Leuke technologie, maar waarom heb ik het nou nooit vertrouwd?
28-06-2011, 01:17 door Ilja. _V V
Paranoide OK...

Maar het kan natuurlijk ook anders (zeker gezien de tijdlijn):

Door het patent te deponeren maakt Microsoft het dus voor anderen in die bedrijfstak al bij voorbaat onmogelijk om soortgelijke technologie aan te bieden. Want dan stuurt Microsoft er de juridische afdeling op af, met de mededeling aan die bedrijven, instanties, organisaties dat die illegaal het intellectueel eigendom van Microsoft gebruiken.

Ergo: Of bedrijven, instanties, organisaties moeten eeuwigdurende rechtszaken met Microsoft voeren, of bedrijven, instanties, organisaties kiezen ervoor om de achterdeur-functionaliteit voor heel veel geld door Microsoft verder te laten ontwikkelen.

Al met al misschien toch niet eens zo een slecht scenario...

Paranoide zijn hoeft niet te betekenen dat je niet achtervolgt word... ;-)
28-06-2011, 01:24 door Securitate
zie het positief.
je ken er vast ook zelf gesprekken mee opnemen.
even lief vragen aan mickeysoft.
handig toch?!
28-06-2011, 08:54 door SirDice
Door Skizmo:
wil je dit niet moet je zelf compileren.
Ga je dan ook de gehele codebase functie voor functie nalopen ? Want het feit dat je het zelf compileert betekent niet dat er geen achterdeur in de code kan zitten.
En ga je ook de compiler controleren?

http://cm.bell-labs.com/who/ken/trust.html
28-06-2011, 09:41 door Mysterio
Arg! Ik word zo moe van een aantal mensen hier die denken dat er ook maar iemand geïnteresseerd is in hun schunnige Skype gesprekjes! Of je bent narcistisch genoeg om te denken dat je belangrijk bent, of je bent echt toe aan een psycholoog.

En maak me nou niet wijs dat je je druk loopt te maken over de belangen van mensen in landen met een onderdrukkend of controlerend regime.
28-06-2011, 12:38 door anthony68
Wordt weer betaald door amerikaanse overheid die wil overal controle op!
28-06-2011, 13:51 door spatieman
ik ben niet anders gewent van die NSA backdoors.
30-06-2011, 02:09 door Anoniem
Heeft skype dan al geen backdoor?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.