image

Microsoft: Internet Explorer is voor iedereen

dinsdag 28 juni 2011, 11:43 door Redactie, 14 reacties

Internet Explorer is een browser voor iedereen, aldus Microsoft, dat wederom ingaat op de uitspraken van Mozilla dat Firefox alleen voor consumenten is. Vice President Dean Hachamovitch haalt zelfs de "tirannie van of" erbij, waarbij er wordt gesteld dat een ontwikkelaar alleen consumenten of bedrijven kan ondersteunen, maar niet beiden. "Het verbeteren van het web voor grote organisaties is net zo belangrijk als het verbeteren van het web voor consumenten en ontwikkelaars."

Daarbij zou Microsoft naar de behoeften van beide partijen kijken. "Om aan die behoeften te voldoen, verschepen we elke acht weken updates voor vijf versies van IE verspreid over zeven besturingssturingssystemen met veertien Service Pack variaties naar klanten in 96 talen wereldwijd."

Keuze
Volgens Hachamovitch kiezen ziekenhuizen, energiecentrales en andere belangrijke organisaties ervoor om een bepaalde browser of besturingssysteem te blijven gebruiken. "Eisen dat ze de laatste browserversie draaien, om software te upgraden en het werkend te houden in een ritme dat niet voor hen werkt, alleen omdat het eenvoudiger voor de softwareontwikkelaar is, is voor veel van hen gewoon niet mogelijk." Veel van deze organisaties werken met legacy missie-kritieke applicaties die niet eenvoudig zijn aan te passen.

Daarbij moet een softwareontwikkelaar deze partijen niet dwingen om de laatste versie te draaien. "Het bieden van die optie, de "en" in plaats van "of", is de sleutel tot de voortgang van het web. We willen dat alle Windows-klanten de beste ervaring op het web hebben", zegt de Microsoft topman.

Reacties (14)
28-06-2011, 11:52 door Anoniem
Behalve Linux gebruikers....
28-06-2011, 12:00 door Anoniem
Jammer nou dat het ding nog steeds zo onhandig is... als het nou bruikbaar zou zijn...
28-06-2011, 12:01 door meinonA
Door Anoniem: Behalve Linux gebruikers....
En mensen met XP.

Oja: en OSX, *BSD, Unix, Android, etc, etc...
28-06-2011, 12:21 door Anoniem
Microsoft moet support van oude IE's ook stopzetten. Je snijden zich in hun eigen vingers met deze uitspraken.

En anders de pc's van het internet/netwerk afhalen of vlannen.
28-06-2011, 13:39 door spatieman
IE is voor iedereen, zelf voor virus schrijvers.
28-06-2011, 13:40 door Above
Dit is al het tweede bericht waar het slijm vanaf druipt.
Microsoft is een bruine vuist aan het halen schijnbaar nadat Firefox met het bericht kwam dat ze geen oog hebben voor de zakelijke markt.

Het klinkt alsof de klant kleine domme kinderen zijn(in de ogen van Microsoft) die je lollies probeert aan te smeren met een nare nasmaak.
28-06-2011, 13:48 door Above
Door Redactie:
Daarbij moet een softwareontwikkelaar deze partijen niet dwingen om de laatste versie te draaien. "Het bieden van die optie, de "en" in plaats van "of", is de sleutel tot de voortgang van het web. We willen dat alle Windows-klanten de beste ervaring op het web hebben", zegt de Microsoft topman.

Hier hebben we het al trouwens. Nieuwste Internet Explorer wordt niet meer ondersteund op Windows XP. Dat heet gedwongen worden naar een nieuwer OS waarbij je vaak ook weer snellere hardware nodig hebt!
Deze topman praat met dubbele tong. Hij praat poep.
28-06-2011, 14:49 door Anoniem
Wij staan paal recht achter Microsoft en bovenstaande kop melding. Wij gebruiken al jaren met plezier `IE` en de browser wordt steeds beter in beveiliging en ook is de browser steeds mooier aan het worden, top!

Chung Hui Jorrit C
InfrG
28-06-2011, 15:11 door Mysterio
Het is een domme opmerking van Microsoft, maar hierboven staan er ook een aantal.

Je kan zeggen wat je wilt, maar als wij een issue hebben met IE7 kunnen we nog steeds bij Microsoft terecht. Bij Firefox komen ze tegenwoordig niet verder dan zeggen dat je naar de nieuwe versie moet. Google heeft nog nooit fatsoenlijke support geleverd op Chrome. Er zijn bar weinig alternatieven die voor het bedrijfsleven goede support leveren.
28-06-2011, 15:49 door Anoniem
En niet voor gebruikers die grafisch bezig zijn of fotograferen en die een beeldscherm hebben die een ander kleurprofiel gebruiken dan sRGB.

Kleur profielen worden wel ondersteund maar dan alleen dus sRGB net als ooit bij Ford: "elke kleur is mogelijk, zolang het maar zwart is".
28-06-2011, 17:40 door meinonA
Door Mysterio: Je kan zeggen wat je wilt, maar als wij een issue hebben met IE7 kunnen we nog steeds bij Microsoft terecht.
Mooi! Kun je ze dan even wijzen op hun achterlijke CSS ondersteuning en hun bar slechte javascript afhandeling? En laat ze die IE-only crap er ook uit halen, voor je het weet maakt er iemand per ongeluk gebruik van!

Oja, en vraag ze gelijk ff om IE7, 8 en 9 "voor iedereen" beschikbaar te maken! (Zie mijn eerste post: #3)

Zou webdevven een stuk aangenamer maken.
28-06-2011, 20:52 door soeperees
Er zijn bar weinig alternatieven die voor het bedrijfsleven goede support leveren

Waarom heb je in godsnaam support nodig voor een browser!?!?!? Zo'n ding moet zich houden aan standaarden en daarmee basta.
Als web application developer heb ik nog nooit meer gelazer gehad dan met IE (zo'n beetje alle bekende versies).

Als bedrijven kiezen voor MS software als Sharepoint en MSSQL is het logisch dat ze alleen support krijgen bij MS. Voor de rest werken alle webapplicaties die ik de afgelopen jaren heb geschreven zondermeer in alle gangbare browsers (ja ook ie7 t/m ie9).
29-06-2011, 10:43 door Anoniem
Support, omdat zij goed zijn? Nee, omdat je grof betaald voor die zooi!

Dat je IE niet op Linux kan draaien ben ik nog niet eens rauwig om, het is belediging voor Linux om daar IE op te draaien.
Maar waarom is nog steeds niet mogelijk om gewoon normaal meerdere versies van IE naast elkaar te draaien!!!! ZONDER register hacks, virtual machines, en dat soort onzin.

De eerste testversies van IE 8 en 9 konden toch ook gewoon losdraaien? oké je had geen volwaardige browser.
Maar daar het ook niet om, je kon de render engine gewoon gebruiken zonder problemen.
Waarom moeten ze het dan ons weer zo moeilijk maken door ons te verplichten om een virtuele machine te gebruiken (die maar voor beperkte tijd geldig is)?? Enige oplossing, je Windows licentie twee keer gebruiken. Wat dus weer niet mag, maar ZIJ bieden geen beter alternatief. Dus kan ik weer extra geld gaan uitgeven omdat zij geen goede oplossing bieden, maar ondertussen wel beweren dat IE voor iedereen is, ja zolang je maar grof betaald.

Ga je woorden waarmaken en praat geen poep.


"Invalid form-token. Make sure to always submit a form-token when making a post request."
Oh Lazarus wat zou ik zonder je moeten...
29-06-2011, 16:23 door Anoniem
,maar niet voor mij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.