image

Mozilla wil Firefox toch binnen bedrijven

woensdag 29 juni 2011, 06:07 door Redactie, 8 reacties

Mozilla gaat toch moeite doen om zakelijke Firefox-gebruikers tevreden te houden. De afgelopen week liet topman Asa Dotzler weten dat bedrijven geen prioriteit hadden, maar daar komt Mozilla's 'vice president Products' Jay Sullivan op terug. Het gaat dan vooral om de snelle updatecyclus van de open source browser. "Door Firefox regelmatig te updaten, kunnen we gebruikers tegen opkomende dreigingen beschermen en een platform voor innovatie bieden dat het web vandaag de dag vereist."

Een belangrijke uitdaging voor bedrijven is dat ze websites, applicaties en uitbreidingen elke keer moeten certificeren en controleren als Firefox wordt bijgewerkt. Iets wat weken of maanden kan duren, merkt Sullivan op. "Veiligheid is ook belangrijk, bedrijven moeten toegang tot een versie hebben die alle bekende beveiligingsupdates bevat."

Mozilla zou daarom nu naar oplossingen zoeken die deze behoeften balanceren. "Open source software is uitermate geschikt voor deze uitdagingen, en geïnteresseerde partijen kunnen samenkomen om te maken wat nodig is."

Reacties (8)
29-06-2011, 09:34 door Patio
De oplossing voor veel bedrijven: KISS (Keep ICT Short and Simple) d.w.z. o.a.

- Geen Fla$h en meer van dat soort ongein waarvoor je in sommige "besturingssystemen" levensgevaarlijke 'plug-ins' en/of extensies moet downloaden/installeren
- Nooit (meer) als Admin aanmelden (tenzij je computer 'offline' is en ook dan: Kijk goed uit: Big Brother Ballmer ligt op de loer)
29-06-2011, 09:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2011, 09:56 door Anoniem
Oplossing? Simpel: Maak een intern API nummer voor extensies, dan blijft het bij een upgrade allemaal gewoon werken als er niets ingrijpends is veranderd. Paul Irish zij al: People should use git commit hash instead version numbers (hoewel dat wel erg ver gaat) . Maar het idee is duidelijk. Versienummers zijn onderschikt.

En niet te vergeten die Ashole Dotszler ontslaan...
29-06-2011, 14:54 door Goeroeboeroe
Door Hugo: De oplossing voor alle bedrijven: laat mensen die kundig en bekwaam zijn de interne webapplicaties ontwikkelen. Veel interne ontwikkelaars prakken maar wat aan en dan krijg je applicaties die het alleen maar doen met een bepaalde browser of zelfs een versie van die browser.
Dat heeft dus (voor een deel in ieder geval) helemaal niets te maken met bekwaamheid en zo.
Voor een extensie moet je 'n versienummer opgeven. MOET. Dat had Mozilla eerst moeten regelen, voordat ze met deze ongein begonnen. Extensies was altijd een van de belangrijkste pluspunten van Firefox. Op deze manier is het voor extensiemakers gewoon niet meer bij te benen.
Alleen vanwege die idiote nummering ontstaan er plotseling gigantische problemen op tig plaatsen. De nummering zal mij trouwens volstrekt worst wezen, als het maar geen problemen veroorzaakt.
Maar kennelijk schat Mozilla zijn gebruikers in op het niveau van driejarige kleuters: vijf muntjes van 1 cent is meer dan vier munten van 1 euro.
29-06-2011, 19:12 door ej__
@Patio: KISS staat voor keep it simple stupid.

Niet alleen bedrijven zullen hebben gemopperd, ik vermoed dat er ook dreigementen zijn gekomen van de linux distrobakkers. De voorgestelde release cycle is korter dan die van de distro's, dat is onacceptabel in verband met patchmanagement. De distrobakkers zullen hiermee wel over gaan stappen naar chrome.
29-06-2011, 19:45 door Anoniem
wij gebruiken met 425.000 man wereldwijd firefox in ietsje aangepaste vorm.
als eindgebruiker is het overzichtelijker dan IE met die onbegrijpelijke extensies en steeds dat Bing dat weer opduikt
29-06-2011, 20:46 door Skizmo
Mozilla zou daarom nu naar oplossingen zoeken die deze behoeften balanceren.
Wat dacht je van stoppen met versieverkrachten ? Stelletje stoepdebielen dat het zijn.
30-06-2011, 14:41 door Mysterio
Door Anoniem: wij gebruiken met 425.000 man wereldwijd firefox in ietsje aangepaste vorm.
als eindgebruiker is het overzichtelijker dan IE met die onbegrijpelijke extensies en steeds dat Bing dat weer opduikt

Dus jullie hebben Firefox als default/primaire browser en IE d.m.v. policies onzichtbaar en onbruikbaar gemaakt? Daarnaast werken jullie gebruikers met beperkte rechten op de systemen en beheren jullie dus de extenties en plug-ins?

Ik geloof er geen bal van.

Wij hebben helaas ook Firefox op de bedrijfssystemen staan zodat mensen een alternatief hebben wanneer een site niet goed werkt op IE8, want het zijn XP bakken. Maar als je kijkt naar de statistieken gebruikt slechts een fractie van de mensen het en al die mensen gebruiker ook nog IE.

Bijvoorbeeld voor het intranet. Firefox kan nog steeds geen zones bepalen. Op het intranet doen we vrij veel met ActiveX, Java en pop-ups. Dat staat in de intranet zone allemaal open, in de internet zone dicht.

Daarnaast rol ik liever gedistribueerd een Microsoft patch uit op de patchdagen dan om de 2 maanden een nieuwe versie van Firefox.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.