image

Microsoft deelt broncode van WiFi-sniffer

maandag 4 juli 2011, 10:22 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een deel van de broncode gedeeld van de software die het gaat gebruiken om gegevens van WiFi-hotspots op te slaan. De softwaregigant hoopt zo eventuele privacyproblemen in een vroeg stadium op te sporen, in plaats daarvan later te worden bestraft, zoals Google met Street View overkwam. Microsoft wil de hotspot-gegevens via auto's verzamelen en voor locatie-gebaseerde diensten voor Windows Phone 7-gebruikers toepassen.

De nu gedeelde broncode demonstreert zowel het soort als de hoeveelheid gegevens die van Wi-Fi access points worden verzameld. De voertuigen die Microsoft inzet zijn voorzien van mobiele telefoons die WiFi access points en zendmastlocaties in kaart brengen. De telefoons kunnen alleen de gegevens zien die ook voor andere apparaten toegankelijk zijn, zegt Reid Kuhn, program manager van het Windows Phone Engineering Team.

Het gaat om zaken als lengtegraden, breedtegraden, richting, snelheid, mobiele landcode, mobiele netwerkcode, netnummer, cell identifier en WiFi-specifieke informatie zoals BSSID (MAC-adres), signaalsterkte en radiotype.

Privacy
Door een database van beschikbare WiFi access points en zendmasten aan te leggen, wil de softwaregigant locatiediensten voor Windows Phone en Bing bieden, iets waar de consument om zou vragen. Het gaat dan om locatie-gerelateerde zoekresultaten, weer, filmtijden, kaarten en reisinformatie, gebaseerd op de locatie van het toestel.

Kuhn benadrukt dat de software geen draadloos netwerkverkeer van consumenten opslaat. Ook observeert de software geen gegevens die "user content" bevatten. "Bij Microsoft heeft privacy prioriteit en nemen we stappen om ervoor te zorgen dat onze producten en diensten de gegevens van consumenten beschermen", aldus Kuhn.

Reacties (1)
04-07-2011, 12:02 door Anoniem
dus als ik nu ( later ) nog iets verkeerd doe weet microsoft gelijk waar ik in de buurt woon zonder tussenkomst. oplossing signaal zo sterk maken dat het een groot woongebied beslaat ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.