image

Anonymous lekt broncode Nederlands "censuurbedrijf"

donderdag 7 juli 2011, 10:37 door Redactie, 7 reacties

Internetbeweging Anonymous heeft de broncode van een Nederlands bedrijf gelekt dat gehoor aan overheidscensuur zou geven en verkeer in Syrië en Egypte zou blokkeren. Het bedrijf in kwestie is Nimbuzz, aanbieder van een gratis VoIP- en messaging applicatie. "Waarom interesseert dit bedrijf ons? Omdat ze in staat zijn en toegeven om overheden te helpen bij het censureren van het gebruik van dezelfde diensten die ze aan het publiek aanbieden", aldus een verklaring van Anonymous.

Volgens de groep zouden verschillende "blackhat vrienden" al enige tijd toegang tot het netwerk van Nimbuzz hebben. "Hun toegang tot dit netwerk is het best omschreven als volledige toegang tot alles in hun netwerk, waaronder alle broncode op de Nimbuzz svn server. De grote incompetentie van het beveiligingsmodel van deze server verbaasde zelfs ons." In totaal werd er 120GB aan broncode gedownload, waarvan een klein gedeelte (4MB) nu te downloaden is.

Censuur
Anonymous beweert dat het toegang tot veel netwerken heeft, en daarbij kijkt welke bedrijven direct tegen het AntiSec initiatief ingaan. Dit initiatief werd door LulzSec aangekondigd en draait om het openbaren van corruptie en censuur door bedrijven en overheden. Als bewijs hiervoor verwijst men naar een document in het CMS.

Daarin wordt een procedure beschreven, waarin staat dat men de VoIP-diensten op verzoek van overheden kan uitschakelen. Op dit moment zou Nimbuzz al het VoIP-verkeer in Syrië en Egypte blokkeren.

Reacties (7)
07-07-2011, 11:14 door Anoniem
120GB aan broncode? Moet dat niet 120MB zijn?
07-07-2011, 11:43 door Anoniem
"As a bonus we have also acquired some code from the
/trunk directory on their svn. In total we downloaded over 120 Gigabyte of
source code but will not release it..yet."

Volgens de bron dus inderdaad Gigabyte, wat niet eens zo raar is. De broncode van de meest recente versie van mijn messenger is al 112MB, de vollledige trunk met al zijn branches is vast vele malen groter.
07-07-2011, 12:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2011, 13:37 door Anoniem
nou dat lijkt me niet, in dat soort omgevingen vindt ik 120 gb nog zuinig eigenlijk. zullen ze wel lang toegang hebben gehad.
07-07-2011, 14:22 door Anoniem
@anoniem met dat zuinig dat overdreef ik trouwens wel wat. maar zo'n heel netwerk van ontwikkel / programmeer afdeling tot financieel, planning en directie plus documenten kom je wel aan 120 gb
08-07-2011, 05:11 door Turkdale
Door Anoniem: @anoniem met dat zuinig dat overdreef ik trouwens wel wat. maar zo'n heel netwerk van ontwikkel / programmeer afdeling tot financieel, planning en directie plus documenten kom je wel aan 120 gb
Nouja, ik twijvel toch wel beetje..
Ik vermoed dat alle versies voor alle verschillende mobiele besturingsystemen worden bewaard in een archief en tja 120gb is wel heel erg veel, want hoe groot is dat programma Nimbuzz over het algemeen ?
Voor PC (versie 1.6.0) = 15.37 MB
Voor Mac (versie 1.2.0) = 26.29 MB
Voor Android (versie 2.0.6) = 5.5 MB
Voor iOS (versie onbekend, geschat 2.0) = onbekend, geschat 6 MB
Voor Symbian (versie 1,73) = onbekend, geschat 5 MB
Voor BB OS (versie 1.3.6) = 1.377 MB
Berekening: (grootte) x (aantal versies) = (totaal opslagruimte in beslag) -> Dit voor elke OS en zowiezo is de broncode veel groter dan de apps zelf :) Want het wordt allemaal gecompiled... naja, THE END
08-07-2011, 11:04 door Anoniem
Daarnaast wordt er nog veel
1. getest waardoor de broncodes grootte (wanneer je je repository tenminste up to date wilt houden) nog factor drie te vermenigvuldigen zijn. er zijn altijd niet-affe nieuwe techniekjes, die ze niet weg willen gooien; en bugtrack en zo nog meer.
2. de marketing, product lancering, human resources, material requirements enz enz enz vele vele gigabyte aan data met zeer interessante informatie.
3. derden software die gebruikt wordt voor
a) onderzoek
b) realisatie
c) ondersteunende processen

enz enz enz. die 120 GB valt écht nog wel mee hoor voor zo'n professionele bedrijfsomgeving. nogmaals niet meer dan te verwachten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.